• Raed Arafat: Noua tulpină de coronavirus dă aceleaşi simptome cunoscute până acum
  • Raed Arafat: Cei care se îmbolnăvesc nu înseamnă că va creşte şansa ca ei să aibă o boală mai gravă
  • Noua variantă a coronavirusului a apărut în Marea Britanie, Italia, Danemarca și Olanda.

Noua variantă a coronavirusului apărută prima dată în Marea Britanie a creat teroare în mai multe țări. Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, susține că panica nu este justificată pentru că cei care se infectează cu noua tulpină de coronavirus au aceleaşi simptome.

„Tulpina, într-adevăr, are o contagiozitate mai mare. Cei care se îmbolnăvesc, chiar dacă creşte numărul lor şi poate să aibă un impact asupra sistemului sanitar, cei care se îmbolnăvesc nu înseamnă că va creşte şansa ca ei să aibă o boală mai gravă prin noua tulpină. Noua tulpină se pare că duce la simptomele şi la semnele şi la procentele de agravare pe care le are şi tulpina care e predominantă şi pe care am şi avut-o până acum. Dar faptul că se răspândeşte mult mai repede, faptul că există şansa ca răspândirea ei să fie cu 70% mai agresivă ca şi infecţiozitate, normal, poate să crească brusc numărul celor infectaţi”, a declarat Raed Arafat, luni seară, la Digi24.

OMS spune că noua mutație a coronavirusului nu trebuie să ne alarmeze. Experții au explicat că aceasta este o parte normală din evoluția unei pandemii, scrie Reuters.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În același timp, Maria Van Kerkhove, director tehnic OMS pentru pandemia de Covid-19, subliniază că nu există dovezi că noua tulpină ar produce forme mai severe sau mortale ale bolii.