• 43% dintre părinții copiilor sub 5 ani din SUA spun că nu își vor vaccina copilul împotriva COVID-19.
  • Doar 21% dintre părinții cu înclinații democrate au declarat că nu își vor vaccina copilul mic, comparativ cu 64% dintre părinții cu înclinații republicane.
  • Datele sondajului arată, de asemenea, că există loc pentru îmbunătățiri în ceea ce privește educația privind vaccinarea și o posibilă oportunitate de a vaccina copiii nevaccinați.

Rezultatele unui nou sondaj publicat de CNN indică faptul că 43% dintre părinții copiilor sub 5 ani din SUA spun că nu își vor vaccina copilul împotriva COVID-19, cel mai mare procent în anul în care sondajul a pus această întrebare.

Deși procentul părinților care nu sunt dispuși să vaccineze copiii din această grupă de vârstă este ridicat, acesta nu este cu mult mai mic în alte grupe de vârstă. Potrivit sondajului, 37% dintre părinții unui copil între 5 și 11 ani și 28% dintre părinții unui copil între 12 și 17 ani spun că nu îi vor vaccina împotriva COVID-19.

Răspunsurile părinților variază semnificativ atunci când sunt împărțite în funcție de partizanat și de statutul de vaccinare. Doar 21% dintre părinții cu înclinații democrate au declarat că nu își vor vaccina copilul mic, comparativ cu 64% dintre părinții cu înclinații republicane.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Sondajul a constatat că 27% dintre părinții vaccinați au spus că nu și-ar vaccina copilul, comparativ cu 64% dintre părinții nevaccinați.

Îngrijorări legate de efectele secundare

Îngrijorările privind siguranța vaccinurilor și potențialele efecte secundare sunt larg răspândite în rândul părinților copiilor nevaccinați cu vârste cuprinse între 6 luni și 4 ani.

8 din 10 părinți de copii mici nevaccinați au declarat că sunt îngrijorați de efectele secundare grave și de efectele necunoscute pe termen lung. Majoritatea părinților vaccinați ai copiilor nevaccinați au avut, de asemenea, aceste îngrijorări.

În timp ce îngrijorările legate de efectele pe termen lung și de efectele secundare au fost comune la toate categoriile demografice, părinții albi au raportat mai puține preocupări logistice legate de vaccinarea copiilor lor mici. Mai mult de 4 din 10 părinți de culoare și-au exprimat îngrijorarea cu privire la lipsa de la locul de muncă pentru vaccinare, iar 45% dintre părinții hispanici s-au declarat îngrijorați cu privire la vaccinarea copilului lor de către un furnizor de încredere.

Interesul pentru educarea în materie de vaccinare

Datele sondajului arată, de asemenea, că există loc pentru îmbunătățiri în ceea ce privește educația privind vaccinarea și o posibilă oportunitate de a vaccina copiii nevaccinați.

Mai mult de jumătate dintre părinții de copii mici au declarat că au considerat că informațiile guvernamentale privind vaccinarea copiilor lor sunt confuze. Aproape 40% dintre părinții copiilor nevaccinați au declarat că nu au avut suficiente informații despre unde să găsească un vaccin.