• La nivel național, au fost deschise 47 de centre de vaccinare.
  • În perioada 27 decembrie – 1 ianuarie, 11.656 de cadre medicale au fost vaccinate.
  • Ion Ardeal Ieremia crede că în acest ritm, lui îi vine rândul peste 4-5 luni.

După 10 luni de pandemie, vaccinul ne-a dat speranță. Dar, la noi, autoritățile nu par interesate de imunizarea populației. Așa că, de Revelion, au pus vaccinarea pe hold. Pentru 3 zile.

Regizorul Ion Ardeal Ieremia este revoltat. De 10 luni, nu mai simte că face teatru. De când cu COVID-ul, sălile sunt mai mult închise, iar el și-a mutat activitatea pe zoom. Îi e dor de public, de aplauze, de emoția unui spectacol adevărat.

Ion Ardeal Ieremia, regizor la Teatrul Național Timișoara: „Teatrul înseamnă contact. Contact cu publicul. Orice actor vă poate spune că simte respirația sălii. Se simte. E un plămân. Un plămân care reacționează la ceea ce prestezi tu pe scenă. Acest plămân ne este virusat, ca să mă exprim de sezon”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

A crezut că, odată cu apariția vaccinului, încet-încet vom reveni la normalitate.

Cei responsabili de campanie îi dau un gust amar. În decurs de o săptămână, au folosit doar 7% din dozele primite. Asta îl duce pe Ieremia cu gândul la două lucruri.

Ion Ardeal Ieremia, regizor la Teatrul Național Timișoara: „Dezorganizarea, care este ne este fundamentală nouă, și doi, se vaccinează la gri, persoanele importante din stat. Mie îmi va veni rândul, undeva pe la începutul lunii mai. Iar cu asta nu sunt de acord. Eu vreau să mă vaccinez cât mai repede. Citesc în presă, că Israelul a vaccinat în primele două zile, 600.000 de oameni”.

Vede în vaccin singura soluție. Te protejează de boală, te scapă de restricții și relansează economia. Așa că nu îi înțelege pe cei care se opun vaccinării.

Ion Ardeal Ieremia, regizor la Teatrul Național Timișoara: „Îmi aduce aminte de situația ilară de la miijlocul XIX, când la celebrul magazin Harrolds din Londra, s-au montat scări rulante și clienții leșinau de frică pe scările rulante și erau îmbărbătați cu câte un pahar cu coniac”.