• Numărul de decese e cel mai mare din ultimele două luni
  • 1.226 de pacienți care au coronavirusul sunt internați la secțiile ATI
  • România a sărit de 6.000 de infectări în 24 de ore, pentru prima oară în ultimele trei luni.

Cele 6.118 de cazuri noi au fost descoperite după 38.754 de teste. Numărul deceselor e cel mai mare din ultimele două luni – 133. Iar presiunea pe secțiile de Terapie Intensivă rămâne constantă – 1.226 de pacienți diagnosticați cu coronavirus sunt internați la ATI.

Premierul Cîțu dă vina pentru asta pe managerii de spitale care nu l-ar fi ascultat.

„Numărul de paturi din ATI scăzuse de la începutul anului până acum, deși am spus foarte clar că nu vreau să văd acest lucru. Dar unii manageri de spitale au decis să reducă numărul de paturi din ATI. Am cerut foarte clar și urgent să crească numărul de paturi la 1.600, noua țintă pentru CNCCI”, a spus Florin Cîțu.

Recomandări

UNDE SCHIEZI AZI?
BYE, BYE GALLIANO!
RIRI PRIMEȘTE AUTOGRAF
GEN Z SE SIMTE NEIUBITĂ
CREȘTE CONSUMUL INDIVIDUAL PER CAPITA
NU AJUNG ACASĂ!

Incidența în București a ajuns la 4,24. Iar pe lângă Brașov, Cluj, Ilfov și Timiș, încă trei județe au intrat în scenariul roșu – Constanța, Alba și Hunedoara. Veștile bune vin din Statele Unite.

Un studiu făcut de armata americană arată că vaccinurile reduc transmiterea coronavirusului pe cale nazală și orală. Iar potrivit datelor de la Crucea Roșie Americană, 1 din 5 donatori de sânge care nu erau vaccinați aveau anticorpi COVID-19.

Radu Țincu, medic ATI Floreasca: „Nu există personal suficient”

„40 de paturi se ocupă în câteva ore. Dar ce trebuie să vedem este că avem circumstanțe diferite în acest moment, de aceea responsabilitatea trebuie să fie maximă. Avem tulpini cu transmitere mult mai rapidă. Plecăm în acest val cu 1.200 pacienți la ATI, înca din debutul lui.

Nu se mai poate crește capacitatea din punct de vedere al infrastructurii pentru că nu există personal suficient. Tot ce putem este să luam personal din zona non covid”, a explicat Radu Țincu.