• Grupul farmaceutic american Eli Lilly a anunțat miercuri că a depus la Agenția pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA o solicitare pentru utilizarea de urgență a tratamentului său experimental pentru Covid-19, scrie Reuters.
  • Și Regeneron a depus o cerere pentru aprobarea de urgență a „leacului” experimental folosit de Donald Trump, relatează New York Times.
  • În cadrul studiilor, terapia cu anticorpi a firmei Lilly este dezvoltată împreună cu firma de biotehnologie canadiană AbCellera, a contribuit la reducerea numărului de spitalizări și a vizitelor la camera de urgență pentru pacienții cu COVID-19.

Compania farmaceutică Eli Lilly a declarat miercuri că a solicitat autorizația de utilizare de urgență pentru tratamentul său experimental cu anticorpi pentru COVID-19.

Datele cercetărilor realizate în luna septembrie au arătat că terapia cu anticorpi, numită LY-CoV555, care este dezvoltată împreună cu firma de biotehnologie canadiană AbCellera, a contribuit la reducerea numărului de spitalizări și a prezenței în camera de urgență pentru pacienții cu COVID-19.

Pe baza acestor date Lilly a solicitat autorităţii de reglementare în domeniul sănătăţii din SUA aprobarea utilizării de urgență a medicamentului și a declarat că până la sfârșitul anului se așteaptă să fie disponibile aproximativ un milion de doze.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

Acțiunile companiei au crescut cu peste 3% după anunțul despre cererea de aprobare a utilizării de urgență.

Mai mulți producători de medicamente testează tratamente cu anticorpi pentru COVID-19, însă până acum în Statele Unite nu a fost autorizată utilizarea de urgență a niciunuia dintre acestea.

Un cocktail experimental pe bază de doi anticorpi, dezvoltat de compania Regeneron a primit doar președintele SUA Donald Trump pentru tratarea infectării sale recente cu COVID-19.

Compania Eli Lilly intenționează ca luna viitoare să mai depună o cerere de aprobare similară pentru o combinație de două tratamente pe bază de anticorpi. Compania a spus că tratamentul combinat s-a arătat a fi mai eficient în reducerea încărcăturii virale decât monoterapia pentru care s-a depus acum cerere de aprobare.

În studiul în care au fost implicați 268 de pacienți cu COVID-19 cu simptome ușoare până la moderate, aproape 1% dintre cei care au primit terapia cu doi anticorpi au necesitat spitalizare. Acesta reprezintă un răspuns clinic bun, dat fiind că dintre cei care au primit o pastilă placebo au necesitat spitalizare 5,8%.

Terapia combinată a îndeplinit de asemenea obiectivul principal al studiilor, acela de a reduce semnificativ încărcătura virală prezentă la 11 zile după tratament, în comparație cu un tratament placebo, au declarat reprezentanții companiei. Tratamentul a redus de asemenea nivelurile virale în ziua a treia și în ziua a șaptea.

Compania se așteaptă ca în al patrulea trimestru să poată furniza 50.000 de astfel de doze, de terapie combinată.

Regeneron a depus o cerere de aprobarea de urgenţă a cocktailului experimental folosit în tratarea lui Trump

Producătorul de medicamente Regeneron a declarat că a depus o cerere la Administraţia pentru Alimente şi Medicamente pentru aprobarea de urgenţă a cocktailului experimental de anticorpi pe care preşedintele Trump l-a lăudat ca un „leac” pentru coronavirus.

Compania spune că la început, accesul la tratament ar fi extrem de limitat, cu doze doar pentru 50.000 de pacienţi, departe de „sutele de mii” de doze pe care Trump le-a înaintat într-un videoclip lansat miercuri.

Trump, legături cu Regeneron și Gilead. A pronunțat Regeneron de 3 ori în 5 secunde

Potrivit declarației sale de avere, în 2017 Donald Trump deținea acțiuni atât la Regeneron cât și la Gilead, producătorul Remdesivir. Ambele produse au fost promovate intens de Donald Trump în ultimele zile. În ultima înregistrare publicată de liderul de la Casa Albă pe Twitter, Trump a pronunțat Regeneron de 3 ori în 5 secunde, dar și grupul farmaceutic american Eli Lilly