• Pentru mulți oameni ziua nu începe până când nu consumă o ceașcă de cafea.
  • 64% dintre adulții din SUA consumă zilnic această băutură populară.
  • Dar ce se întâmplă dacă renunți la cafea timp o lună?

Pentru mulți oameni ziua nu începe până când nu consumă o ceașcă de cafea. 64% dintre adulții din SUA consumă zilnic această băutură populară. Dar ce se întâmplă dacă renunți la cafea timp o lună?

Deși multor oameni le plac senzația provocată de cofeină și vigilența sporită pe care o oferă cafeaua, există și multe beneficii dacă se renunță complet la ea. Poți de exemplu să înlocuiești cafeaua de dimineață cu ceaiuri din plante. La început, sarcina părea imposibilă. În prima zi ai putea avea dureri de cap, ceață mentală, somn slab, iritabilitate, energie scăzută sau lipsă de motivație. Aceste simptome pot persista două până la cinci zile. Din fericire, ele se reduc după prima săptămână, dar pot continua să persiste până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni. După aceste două săptămâni corpul începe să se adapteze la funcționarea fără cofeină.

Vei începe să dormi mai bine

Îți amintești când erai adolescent și puteai să dormi oriunde, oricând, ore în șir? Majoritatea oamenilor, întotdeauna pun problemele lor de somn pe seama îmbătrânirii. Cu toate acestea, somnul se va îmbunătăți enorm în două săptămâni de la renunțarea la cofeină. Vei începe să adormi fără probleme, și te vei trezi în mod constant cu o senzație de energie și revigorată.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

În timp ce cofeina poate stimula temporar vigilența în timpul zilei, ea poate afecta serios calitatea somnului și poate provoca somnolență și iritabilitate a doua zi. Astfel, atunci când consumi cofeină în mod obișnuit, devine un cerc vicios de scurte explozii de vigilență urmate de căderi de energie și oboseală persistentă. De exemplu, cercetările arată că, consumul a 400 de miligrame de cofeină cu șase ore înainte de culcare poate perturba semnificativ calitatea somnului, reducând timpul total de somn cu o oră. Când este experimentată în timp, această pierdere de somn poate face ravagii asupra sănătății tale.

Dinții vor începe să se albească

Pe lângă faptul că ajută la albirea dinților și la eliminarea respirației de cafea, renunțarea la cofeină are și alte beneficii pentru sănătatea orală. Cafeaua este foarte acidă, iar cercetările arată că băuturile acide pot deteriora smalțul dinților și pot favoriza apariția cariilor dentare.

Te vei simți mai puțin anxios și iritabil

Un alt beneficiu uriaș este legat de reducerea anxietății. Desigur, orice om știe că răbdarea este o abilitate la care trebuie să lucrezi pentru a-ți dezvolta întreaga viață, dar după ce simptomele de sevraj se vor diminua și emoțiile anxioase se vor disipa, vei fi mult mai puțin iritabil.