• În prezent, nu există un tratament pentru demență, însă pot exista modalități de a reduce riscul de a o dezvolta.
  • Demența este o afecțiune care poate apărea în ultimii ani de viață ai unei persoane, afectându-i funcțiile cognitive.
  • Gândirea, memoria și raționamentul pot fi dificile pentru persoanele care suferă de această afecțiune.

În prezent, nu există un tratament pentru demență, însă pot exista modalități de a reduce riscul de a o dezvolta.

Demența este o afecțiune care poate apărea în ultimii ani de viață ai unei persoane, afectându-i funcțiile cognitive.

Gândirea, memoria și raționamentul pot fi dificile pentru persoanele care suferă de această afecțiune.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Felul în care trăiești viața poate avea un efect serios asupra ta și în special, o alimentație bună ar putea reduce riscul de complicații viitoare de sănătate.

Recent, un studiu a demonstrat că un aliment ar putea reduce riscul de demență, reducând în același timp colesterolul și îmbunătățind memoria.

Alimentul în cauză este merișorul (afinele roșii), pe care îl puteți lua din majoritatea supermarketurilor.

Noul studiu a scos la iveală puterea merișoarelor și modul în care aceste fructe delicioase poate contribui la îmbunătățirea memoriei și la îndepărtarea afecțiunii degenerative a creierului.

În cadrul studiului, publicat în Science Direct, a fost analizat consumul de afine roșii pentru a îmbunătăți memoria și a preveni demența.

Cercetătorii de la Universitatea din East Anglia au investigat modul în care adăugarea de afine în alimentație ar putea contribui la îmbunătățirea memoriei și a funcțiilor cerebrale și la scăderea colesterolului rău.

Echipa de cercetători a studiat beneficiile consumului echivalentului unei cești de afine pe zi în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 50 și 80 de ani, pe o perioadă de 12 săptămâni.

Riscul de demență, pierderea memoriei, funcția creierului și nivelul colesterolului au fost toate investigate de către echipă cu puterea consumului de afine.

Cercetarea este una dintre primele care examinează afinele și impactul lor pe termen lung asupra cogniției și sănătății creierului la om.

Cercetătorul principal, Dr. David Vauzour, de la Facultatea de Medicină Norwich a UEA, a declarat: Studiile anterioare au arătat că un aport mai mare de flavonoide din alimentație este asociat cu rate mai lente de declin cognitiv și demență. S-a constatat că alimentele bogate în antociani și proantocianidine, care dau fructelor de pădure culoarea lor roșie, albastră sau purpurie, îmbunătățesc cogniția. Afinele sunt bogate în acești micronutrienți și au fost recunoscute pentru proprietățile lor antioxidante și antiinflamatorii. Am vrut să aflăm mai multe despre modul în care afinele ar putea ajuta la reducerea neurodegenerării legate de vârstă.”

Studiul a constatat că consumul de afine a îmbunătățit semnificativ memoria participanților în ceea ce privește evenimentele de zi cu zi (memoria episodică vizuală), funcționarea neuronală și aportul de sânge în creier (perfuzia cerebrală).

„Constatările acestui studiu sunt foarte încurajatoare, mai ales dacă luăm în considerare faptul că o intervenție relativ scurtă de 12 săptămâni cu merișoare a fost capabilă să producă îmbunătățiri semnificative ale memoriei și ale funcției neuronale”, a adăugat Dr. Vauzour.

„Acest lucru stabilește o bază importantă pentru cercetările viitoare în domeniul afinelor și al sănătății neurologice.”

Acestea au un efect puternic și pozitiv asupra sănătății cognitive.

Nucile și fructele de pădure au fost de asemenea legate de o mai bună sănătate a creierului.

Afinele și căpșunile, în special ajută creierul să funcționeze cât mai bine și pot încetini simptomele legate de boala Alzheimer.

Nu putem menționa alimentele pentru creier fără a acorda o mare importanță și peștelui gras.

Peștele gras este o sursă bogată de acizi grași omega-3, o componentă majoră a creierului.