• Pentru a beneficia de vaccinuri compensate, este necesară o vizită în cabinetul medicului de familie pentru emiterea rețetei compensate.
  • Cu această rețetă, vaccinul se ridică din farmacie, iar apoi se merge cu el la medic, pentru administrare. 
  • De la 1 decembrie, vaccinul HPV este decontat și pentru băieții cu vârsta până la 19 ani, nu doar pentru fete.

Mai bine mai târziu decât niciodată. Intră și România în rândul lumii la capitolul vaccinare. Ne-am obișnuit, cu excepția vaccinului gripal și a celui împotriva COVID-19, că doar copiii se vaccinează. Decontarea vaccinurilor și pentru adulți – deja o realitate în alte țări – va fi posibilă și în România, începând din decembrie.

„Este o revoluție și mă bucur că această schimbare are loc de ziua României pentru că până acum, noi am vorbit doar de vaccinarea la copil. România nu a fost printre țările care să fi avut un program de vaccinare a adultului. De astăzi, acest lucru este posibil. Mai multe vaccinuri pot fi prescrise de la medic pe rețetă și, dacă medicul respectiv are contract cu Casa de Asigurări, poate să scrie gratuit sau compensat în funcție de vaccin și grupa de risc. Mai multe persoane se încadrează în diverse grupe de risc în funcție de vaccin”, a explicat Sandra Alexiu, medic și președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, la Aleph News.

Pentru a beneficia de vaccinuri compensate, este necesară o vizită în cabinetul medicului de familie sau al medicului specialist pentru emiterea rețetei compensate. Cu această rețetă, vaccinul se ridică din farmacie, iar apoi se merge cu el la medic, pentru administrare. Atenție la temperatura și la condițiile de păstrare a vaccinului.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI

Citește și