• 3 spitale din Capitală intră în studiul internaţional Solidarity: Spitalul „Victor Babeş”, Spitalul Militar Central şi Institutul „Matei Balş”
  • Studiul Solidarity este desfăşurat de OMS şi va analiza eficienţa a 4 scheme terapeutice diferite aplicate pacienţilor cu Covid 19
  • Studiul va fi făcut în 40 de ţări şi îşi propune să stabilească cel mai eficient tratament pentru Covid 19
  • Profesorul Rafila: „Studiul oferă acces la tratament pacienţilor, cu Remdesivir au fost doar 30 de pacienţi trataţi în România”

Studiul Solidarity este desfăşurat de OMS în 40 de ţări. Experţii vor analiza eficienţa a 4 scheme de tratament diferite administrate pacienţilor cu Covid 19, pentru a vedea cu ce schemă obţin cel mai bun răspuns terapeutic din partea pacienţilor.

3 spitale din Bucureşti vor participa la acest studiu: Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş”, Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, şi Spitalul Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Profesorul Alexandru Rafila îţi spune cum anume se va desfăşura studiul pe care îl conduce şi care vor fi beneficiile sale finale

„Studiul compară mai multe scheme terapeutice, multe dintre ele în uz în foarte multe ţări. Într-adevăr, se introduce şi compararea cu aceste scheme considerate deja clasice a preparatului aprobat de agenţia medicamentului din SUA, Remdesivir. Numărul de pacienţi nu este limitat, dar cu siguranţă va exista o distribuţie a pacienţilor care să fie trataţi cu cele 4 scheme terapeutice.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

În niciun fel viaţa pacientului nu va fi pusă în pericol, pentru că nu se continuă cu o schemă dacă cumva situaţia pacientului se înrăutăţeşte şi are nevoie de altă abordare terapeutică.

Studiul a fost aprobat de Comisia Naţională de Etică şi de Agenţia Naţională a Medicamentului şi urmează a fi definitivate procedurile legate de importul medicamentelor care nu se găsesc în România, Remdesivir în principal. Studiul ar putea începe în două săptămâni.

Studiul va demonstra care sunt schemele terapeutice cele mai eficiente şi pe de altă parte oferă acces la tratament pacienţilor. Știm foarte bine că acest produs, Remdesivir, a fost foarte puţin accesibil. Au fost doar 30 de pacienţi trataţi în România. Compania producătoare nu l-a putut pune la dispoziţie decât pentru uz compasional”, explică Profesorul Alexandru Rafila.