• Conform unui recent raport, România se clasează printre țările europene cu cei mai supli locuitori.
  • În comparație cu alte țări, cum ar fi Italia și Olanda, românii se situează în fruntea clasamentului în ceea ce privește menținerea unei greutăți sănătoase.
  • În Malta, mai mult de un sfert dintre locuitori se confruntă cu obezitatea, iar Letonia și Ungaria ocupă locurile doi și trei în acest „anti-rating”.

Conform unui recent raport, România se clasează printre țările europene cu cei mai supli locuitori, cu un procent de doar 9,4% din populație considerați obezi. Acest lucru poate fi atribuit, în parte, obiceiurilor alimentare și stilului de viață sănătos. În comparație cu alte țări, cum ar fi Italia și Olanda, românii se situează în fruntea clasamentului în ceea ce privește menținerea unei greutăți sănătoase.

România nu stă atât de rău la capitolul nutriție. În Malta, mai mult de un sfert dintre locuitori se confruntă cu obezitatea, iar Letonia și Ungaria ocupă locurile doi și trei în acest „anti-rating”.

Obezitatea devine mai frecventă odată cu înaintarea în vârstă, iar acesta este un semnal de alarmă pentru necesitatea adoptării unor obiceiuri de viață sănătoase încă de la o vârstă fragedă. Însă, țările europene implementează diverse măsuri pentru a încuraja alegerile alimentare sănătoase. De exemplu, orașul Rotterdam din Țările de Jos a colaborat cu lanțuri de restaurante fast-food pentru a promova opțiuni mai sănătoase în meniuri și a educa publicul cu privire la alegerile alimentare responsabile.

Recomandări

TRUMP ÎL ACUZĂ PE BIDEN
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN BRAZILIA
APPLE ÎȘI CERE SCUZE
SCHIMBAREA DE SEX AJUNGE ÎN ROMÂNIA
SHAKIRA SCAPĂ DE PROCES
CA ÎNTRE PRIME DOAMNE

Citește și