• Bărbatul care a suferit arsuri grave și a fost transferat cu întârziere în Belgia a murit.
  • Transferul său a fost amânat două zile la rând.
  • Bărbatul avea patru bacterii și o ciupercă luate din spitalele din România.

Ministerul Sănătății a anunțat luni dimineață că bărbatul de 51 de ani, care a suferit arsuri pe 64% din suprafața corpului și care a fost tranferat în Belgia, a murit. Ministerul a trimis Corpul de control pentru a verifica modul în care a fost tratat acesta în 3 spitale din țară.

Bărbatul în vârstă de 51 de ani care, în data de 20 ianuarie 2021, a suferit o arsură prin electrocutare pe aproximativ 64% din suprafață corporală și politraumatism prin cădere de la înălțime, și care a fost transferat, în 29 ianuarie 2021, la un spital din Belgia, a murit, potivit anunțului făcut, luni, de Ministerul Sănătății. Bărbatul a fost victima unui accident de muncă.

În data de 28 ianuarie 2021, misiunea de zbor pentru transferul în Belgia a fost anulată din motive tehnice, conform Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar pacientul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București. A doua zi a fost transferat, cu un zbor umanitar operat de Ministerul Apărării Naționale, la Centre des Grands Brûlés – IMTR din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia”, a transmis Ministerul Sănătății.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Primele îngrijiri le-a primit în Spitalul Judeţean Constanţa, unde a fost trimis direct în sala de operaţii. La nici 24 de ore a fost trimis la Iaşi, la Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie de la Spitalul Sfântul Spiridon unde sunt cinci paturi pentru tratamentul marelui ars. De când a ajuns aici s-a pus problema transferului său în străinătate.

Transferul bărbatului în Belgia, amânat cu o zi

Iniția, transferul acestuia în Belgia a fost amânat cu o zi, din motive tehnice. De asemenea, unul dintre medicii de la spitalul belgian care l-a tratat pe bărbatul cu arsuri este român, Ciprian Isacu. Doctorul a mărturisit, la Digi24, că pacientul dus cu arsuri la tratament în Belgia a ajuns acolo tratat necorespunzător și cu rănile necurățate, deși trecuse mai bine de o săptămână de la accident.

Mirosea și era cu niște comprese directe pe piele, nici măcar o cremă!

Medicul Ciprian Iancu a afirmat că pacientul avea deja patru bacterii și o ciupercă luate din spitalele din România.

Sunt patru bacterii plus o ciupercă, dar astea sunt detalii. Am vorbit cu familia. E în viață, se luptă, l-am operat deja de trei ori. (…) Mirosea și era cu niște comprese directe pe piele, nici măcar o cremă! Au făcut inciziile la fasciotomia de la Constanța la dreapta, dar n-au făcut în stânga, de aici riscul la nivelul membrului inferior stâng și restul… El a venit vineri, în fiecare zi i-a fost schimbat pansamentul și l-am operat de trei ori. Nu contează că n-a avut avion, că a fost zăpadă, că avionul era mic și s-a stricat! În perioada asta, trebuiau să-l desfacă tot și să-l curețe, să-l spele! Au produse, nu pot să spun că chiar nimic nu au! Apă cu săpun! Apa cu săpun n-a omorât niciodată pe nimeni! Când îmi spui că n-avem nimic, păi, atunci, Doamne iartă-mă, ce faceți acolo, la spital?!, a declarat dr. Ciprian Isacu, pe 2 februarie, într-o intervenție prin Skype, la Digi24.