• Compania producătoare a luat această decizie din cauza invaziei pe care Rusia a început-o în Ucraina.
  • Compania a spus că va continua să furnizeze medicamentele esențiale.
  • Rușii se vor putea trata, în continuare, de cancer și de diabet.

Rușii vor rămâne fără pastile pentru disfuncții erectile, după ce Eli Lilly va întrerupe exporturile. Medicamentul pentru disfuncții erectile Cialis se numără printre tratamentele care nu vor mai fi furnizate, conform Financial Times.

Producătorul american de medicamente a luat această decizie ca o sancțiune la adresa Rusiei. Mai mult decât atât, compania a declarat marți că va continua să furnizeze medicamente destinate bolilor care pun în pericol viața. Printre acestea se numără cancerul și diabetul, dar aceasta a anunțat suspendarea tuturor investițiilor, a activităților de promovare și a noillor studii clinice în Rusia.

„Timp de aproape 150 de ani, Lilly a lucrat pentru a se asigura că pacienții au acces la medicamentele de care au nevoie, indiferent unde ar putea trăi. Operațiunile noastre din Rusia se concentrează acum doar pe asigurarea faptului că persoanele care suferă de boli precum cancerul și diabetul continuă să primească medicamentele Lilly de care au nevoie”, este precizat într-un comunicat.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?

Lipsa acestor pastile a dat naștere mai multor reacții din partea specialiștilor din domeniu

„Acest lucru nu este ca un Big Mac de la McDonald’s. Insulina sau alte produse esențiale, cum ar fi antibioticele, sunt parte integrantă a lucrurilor necesare pentru a salva viețile oamenilor”, a declarat Ezekiel Emanuel, bioetician și vice-profesor pentru inițiative globale la Universitatea din Pennsylvania. „Este foarte complicat”, au spus experții în domeniul sănătății și bioeticienii.

Mai mult decât atât, toate profiturile care vor fi generate de vânzările de medicamente esențiale, printre care se numără cele de insulină sau cele ale medicamentelor împotriva cancerului, urmează să fie donate eforturilor de ajutor umanitar, a declarat Lilly. Compania Pfizer a decis și ea că va dona către Ucraina orice profit ce urmează să fie obținut din operațiunile sale din Rusia.

Lilly nu a dat numele tuturor medicamentelor pe care nu le va mai exporta în Rusia, dar a confirmat pentru cei de la Financial Times că tratamentul împotriva disfuncției erectile este trecut pe listă.