• Mâncarea de tip fast food consumată în timpul sarcinii influenţează comportamentul copilului 
  • Omega 3 este esenţială pentru dezvoltarea creierului 
  • Dulciurile pot influența sistemul de recompensare a creierului și plăcerea simțită când sunt consumate

Sănătatea creierului depinde de ceea ce mâncăm. Studiile arată cât de importantă este alimentaţia pentru creier încă de la începutul vieţii. Copiii care consumă junk food în primii ani de viaţă tind să aibă un comportament agresiv.

E imposibil de evitat în totalitate mâncarea nesănătoasă. La fiecare pas pot fi găsite dulciuri şi mâncăruri de tip fast food. Corpul nu o duce bine cu o astfel de alimentaţie, dar cum rămâne cu creierul?  

Felice Jacka a făcut o analiză pe comportamentul copiilor după ce a urmărit obiceiurile alimentare la 23.000 de femei însărcinate.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

„Am văzut foarte clar. Mamele care au consumat mai mult mâncare procesată sau de tip fast-food, băuturi dulci, sncks-uri sărate, prăjituri, biscuiţi în timpul sarcinii, copii lor au un comportament agresiv şi furie şi istericale”, a spus Jacka.

Concluziile profesoarei Jacka au fost confirmate de studii din Spania, Olanda şi Canada. Un alt aspect important pentru creier este Omega 3. Fără acizii graşi Omega 3, creierul nu se dezvoltă şi nu funcţionează normal.

Creierul este organul care, după ţesutul adipos este cel mai bogat în agenţi graşi polinesaturaţi sau Omega 3. Omega 3 este indispensabilă pentru că organismal nu o poate face. Trebuie să o ingerăm. Trebuie să vină din dietă”, a completat Sophie Laye, doctor al Universității Bordeaux.

Cele mai bogate alimente în Omega 3 sunt peștele, fructele de mare, legumele, uleiurile vegetale, nucile și semințele de in.

Influenţa dulciurilor asupra creierului a fost şi ea investigată. Doctorul Eric Stice, de la Institutul de Cercetări din Oregon, a studiat  activitatea creierului în timpul unui RMN în care voluntarul bea un milkshake.

Am aflat că la oamenii care nu mănâncă niciodată îngheţată poţi să urmăreşti circuitul de recompense. Totul se luminează foarte frumos şi poţi să activezi lucruri foarte uşor. La polul opus, oamenii care mănâncă în fiecare zi îngheţată au arătat un răspuns foarte diminuat. A fost grea orice activare. Ilustrând aportul regulat de alimente dense în energie reduce plăcerea pe care o experimentezi atunci când o consumi”, a spus Stice.