• Sanofi va ajuta Pfizer și BioNTech să producă și să distribuie mai repede vaccinul anti-Covid.
  • Sanofi ar trebui să ambaleze peste 100 de milioane de doze destinate Uniunii Europene până la sfârșitul anului 2021.

Sanofi, compania farmaceutică franceză, urmează să ambaleze și să umple 100 de milioane de doze de vaccin de la Pfizer/BioNTech. Procesul ar urma să înceapă în luna iulie a acestui an, informează Reuters.

Compania franceză ar urma să ambaleze și să livreze un număr de 100 de milioane de doze, de la filiala sa germană cu sediul în Frankfurt, după cum a precizat CEO-ul Paul Hudson, pentru LE Figaro.

Pfizer şi partenerul său german, BioNTech, se luptă, la fel ca alţi producători de vaccinuri anti-Covid, ca AstraZeneca, să răspundă cererii uriaşe de doze, care reprezintă cea mai bună şansă a lumii de a depăşi pandemia. În acelaşi timp, o ţară precum Israel a ajuns să aibă mai multe doze decât poate folosi.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Între timp, guvernul francez a îndemnat compania de mai multe ori în ultimele săptămâni să studieze posibilitatea de a pune la dispoziție liniile sale de producție pentru a crește producția de vaccinuri deja existente, citează AFP.

Marţi, România a primit o nouă tranşă de doze: 95.940 de doze de vaccin anti-Covid de la Pfizer.

Sanofi mai lucrează la un vaccin anti-Covid

Pe lângă vaccinul anti-Covid la care lucrează în parteneriat cu GlaxoSmithKline, care a arătat un răspuns imun insuficient la persoanele în vârstă, Sanofi mai lucrează la dezvoltarea unui al doilea vaccin împreună cu Translate Bio. Compania americană foloseşte tehnica ARNm, ceea pe care se bazează şi vaccinul celor de la Pfizer şi BioNTech.

Proiectul celor de la Sanofi şi GlaxoSmithKline este întârziat și nu se așteaptă să intre pe piață înainte de sfârșitul anului.

Prima fază de teste clinice pentru al doilea vaccin va începe în scurt timp. CEO-ul Sanofi a confirmat că vor rămâne dedicaţi dezvoltării ambelor vaccinuri.