• În ciuda deceselor, Agenția de Reglementare a Medicamentelor (MHRA), Agenția Europeană pentru Medicamente și Organizația Mondială a Sănătății au reiterat faptul că beneficiile vaccinului Oxford-AstraZeneca în prevenirea Covid-19 depășesc cu mult orice risc posibil de formare a cheagurilor de sânge
  • Încă nu este clar dacă este vorba despre o coincidență sau este un efect secundar al vaccinului
  • Germania, Franța, Olanda și Canada au restricționat utilizarea vaccinului numai în rândul persoanelor în vârstă

Șapte persoane din Marea Britanie au murit în urma apariției unor cheaguri de sânge, după ce s-au vaccinat cu AstraZeneca, scrie Mirror.

30 de cazuri de apariție a cheagurilor de sânge după utilizarea vaccinului AstraZeneca au fost identificate de către autoritățile de reglementare, cu 25 mai mult decât a raportat anterior Agenția de reglementare pentru medicamente și produse medicale.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Vineri, autoritatea de reglementare a medicamentelor a spus că șapte persoane care s-au vaccinat au murit după ce au suferit un sindrom rar de coagulare a sângelui.

Încă nu este clar dacă este vorba despre o coincidență sau este un efect secundar al vaccinului.

Oficialii din domeniul Sănătății s-au grăbit să-i liniștească pe cei îngrijorați că pericolele pe care le reprezintă vaccinul sunt compensate de beneficiile pe care le are pentru sănătate.

MHRA, Agenția Europeană pentru Medicamente și Organizația Mondială a Sănătății au spus că beneficiile vaccinului în prevenirea Covid-19 depășesc cu mult orice risc posibil de formare a cheagurilor de sânge.

Paul Hunter, profesor de medicină la University of East Anglia, a subliniat că decesele legate de vaccin rămân foarte rare.

Riscul de deces este încă mult, mult mai mare la persoanele care nu sunt vaccinate decât la persoanele care au primit vaccinul (Oxford)”, a spus el pentru The Guardian.

Unele țări restricționează utilizarea vaccinului AstraZeneca, în timp ce altele au reluat imunizările cu acest ser.

Germania, Franța, Olanda și Canada au restricționat utilizarea vaccinului numai în rândul persoanelor în vârstă.