• Alexandru Rafila face o predicție sumbră
  • Reprezentantul României la OMS spune că numărul de cazuri de coronavirus ar putea ajunge, din nou, la 10.000 pe zi

Alexandru Rafila atrage atenția că există posibilitate să ajungem din nou la 10.000 de cazuri de Covid-19 pe zi, ținând cont de creșterea observată în ultimele două săptămâni și accentuată în ultimele zile, în secțiile ATI simțindu-se din nou aglomerația.

Rafila precizează că dacă persoanele din categoriile vulnerabile se vaccinează, iar cei care se infectează prezintă un risc mai mic de a face forme grave, spitalele vor face față mai ușor.

Mi-e greu să spun acum cât vor crește. Lucrurile s-au schimbat față de anul trecut. Se poate să ajungem din nou la 10.000 de cazuri pe zi, dacă însă vor fi mai puțin din categoriile vulnerabile, – pentru că deja acolo s-a vaccinat, se vaccinează în continuare – atunci, dacă persoane mai tinere, mai puțin afectate de boală, se vor infecta, serviciile spitalicești nu vor fi solicitate în aceeași măsură“, a spus Alexandru Rafila la Digi24.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Spitalele de primă linie au cea mai mare din parte din paturi ocupate. Importantă e viteza de creștere, unde cresc cazurile și care sunt grupele de vârstă cele mai afectate“, atrage atenția reprezentantul României la OMS.