• Experții au dezvăluit secretul consumului de alcool fără mahmureală a doua zi – consumul de ouă.
  • Odată cu apropierea sărbătorilor de Crăciun, oamenii își vor umple agenda personală cu ieșiri și petreceri.
  • Iar banalul ou se numără printre leacurile secrete mai puțin cunoscute împotriva mahmurelii.

Experții au dezvăluit secretul consumului de alcool fără mahmureală a doua zi – consumul de ouă. Odată cu apropierea sărbătorilor de Crăciun, oamenii își vor umple agenda personală cu ieșiri și petreceri.

Dar partea negativă a întâlnirilor la cină și a nopților pierdute este durerea de cap și stomacul deranjat a doua zi. Așadar, un expert în vinuri a împărtășit sfaturile sale de top pentru a te putea bucura de câteva pahare din băutura preferată fără a avea efecte secundare în dimineața următoare.

Iar banalul ou se numără printre leacurile secrete mai puțin cunoscute împotriva mahmurelii. Callum Dooley, director general al Elite Wine Refrigeration, a declarat: Vinul și alte băuturi alcoolice provoacă mahmureală prin deshidratarea organismului și prin perturbarea calității somnului. Alcoolul este o toxină, așa că organismul nostru intră în acțiune pentru a o elimina. Dar există diferite abordări ale consumului de vin care te pot ajuta să eviți starea de rău a doua zi.”

Recomandări

ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE
APEL MISTERIOS
CADOURI PRIETENEȘTI

Primul sfat al lui Dooley este să acorzi atenție tăriei și calității vinului pe care îl bei. El a spus: Un sfat evident este să alegeți un vin ce conține mai putin alcool. Vinurile au de obicei 11-13% alcool, dar unele pot fi mult mai tari, alte vinuri pot avea 5% – mai puțin alcool înseamnă mai puține toxine în organism. Din păcate, calitatea intră și ea în joc, iar vinurile mai scumpe conțin adesea mai puțini aditivi, ceea ce înseamnă că există mai puține toxine complexe pe care organismul tău trebuie să le elimine. Sulfiții sunt un produs secundar al procesului de fermentare a vinului și au fost legați de mahmureală. Toate vinurile conțin sulfiți, dar există unele soiuri care au niveluri mai scăzute decât altele.

Un alt sfat important este să ai grijă de stomac înainte și după ce ai consumat alcool, deoarece acizii din stomac joacă un rol important în starea de rău de dimineață. Dooley a spus: Asigurați-vă că mâncați o masă sănătoasă pentru a da organismului un impuls înainte de a consuma alcool. Vinul poate provoca creșterea nivelului de zahăr din sânge, așa că evitați să mâncați alimente zaharoase înainte, în timpul și după ce ați băut. Ouăle conțin aminoacizi care pot ajuta la descompunerea acetaldehidei atunci când sunteți mahmur. Ouăle transportă, de asemenea, substanțe nutritive și minerale utile și sunt blânde pentru stomacul tău.”

Dooley a explicat: Vinul roșu nu potolește setea din cauza conținutului mai mare de taninuri, care ne poate face gura mai uscată, ceea ce ne face să bem mai mult. Merită să bei un pahar de apă împreună cu acesta pentru a te împiedica să bei mai mult vin pentru a-ți satisface setea. Vinul alb are un conținut mai mic de taninuri și tinde să aibă și mai puțin zahăr. Dar este tot alcool, așa că nu exagera doar pentru că este puțin mai sănătos.”