• Spitalele private sunt pregătite să sprijine unitățile de stat, în contextul campaniei naționale de vaccinare
  • Cei din privat sunt pregătiţi şi deja au început să-şi vaccineze personalul
  • Viorel Blăjuţ, proprietar reţea privată de spitale din Iaşi: „Dacă vom fi solicitaţi şi pentru vaccinarea altor categorii de populaţie noi vom sta la dispoziţia DSP-ului

În timp ce spitalele de stat bat pasul pe loc, cei din privat sunt pregătiţi şi deja au început să-şi vaccineze personalul. La Braşov, spitalul Sfântul Constantin a amenajat un cabinet special pentru asta. Medicul Cristina Puşcaşu îți spune mai multe.

Cristina Pușcașu, medic Spitalul Sf. Constantin Braşov: „Există spaţiul în care se depozitează vaccinul. Suntem în faza 1, doar personalul medical. În condiţiile în care se va considera necesar suntem dispuşi să ajutăm, practic să îngrijim aceşti pacienţi“.

Reţelele private din întreaga ţară vor să sprijine campania naţională de vaccinare. Viorel Blăjuţ are o reţea de clinici la Iaşi şi, când va veni momentul, îşi va pune personalul la dispoziţia autorităţilor. Între timp, sunt vaccinați medicii și asistenții care lucrează în clinicile lui.

Viorel Blăjuţ, proprietar reţea privată de spitale din Iaşi: „Dacă vom fi solicitaţi şi pentru vaccinarea altor categorii de populaţie noi vom sta la dispoziţia DSP-ului. În orice clipă dacă avem vaccinurile putem vaccina şi alte categorii de persoane în afara personalului“.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, spune că uşa pentru clinicile private este larg deschisă. De când? Asta vor decide direcţiile de sănătate publică.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare: „Nu a existat o restricţionare a centrelor medicale private în a organiza centre de vaccinare. Singura problemă a fost legată de asigurarea unui circuit epidemiologic funcţional. Decizia de a se înfiinţa un centru de vaccinare într-o unitate privată nu-mi aparţine, ci este la propunerea direcţiilor de sănătate publică care au evaluat sitauaţia la faţa locului.“

Flavius Cioca, director DSP Timiş: „Vom şi da curs acestor solicitări, în măsura în care vor reuşi să configureze un circuit separat al persoanelor care vin să se vaccineze, faţă de pacienţii care în mod uzual accesează acele utilităţi. Nu am primit deocamdată pentru vaccinarea cadrelor medicale, ci strict pentru etapa a doua, când vorbim de populaţia vulnerabilă şi personalul esenţial.“