• Sute de oameni protestează în faţa Ministerului Sănătăţii, față de vaccinarea obligatorie. Manifestația este organizată de partidul AUR.
  • ​Ministerul Sănătății nu promovează în niciun fel o politică de obligativitate a vaccinării, a declarat joi ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.
  • „Este impostură politică dusă la paroxism”, a mai spus Alexandru Rafila despre protestul AUR.

Sute de oameni protestează în faţa Ministerului Sănătăţii, față de vaccinarea obligatorie. Manifestația este organizată de partidul AUR.

​Ministerul Sănătății nu promovează în niciun fel o politică de obligativitate a vaccinării, a declarat joi ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, într-o conferință de presă la sediul instituției. Strategia Națională de Vaccinare asigură dreptul, nu obligația cetățenilor, de a se vaccina, spune ministrul Sănătății.

„Cei care sunt în fața Ministerului Sănătății nu își doresc să avem copii sănătoși”, a spus Rafila, despre protestatari. „Vorbim despre iresponsabilitate”, spune acesta.

Recomandări

CUM SE PREGĂTEȘTE ITALIA DE G7?
COLDPLAY CÂNTĂ LA BUCUREȘTI
INTRODUCEM SALA DE DETENȚIE?
ISRAEL LUPTĂ PE DOUĂ FRONTURI
CINE ȚI-A LUAT SECTORUL?
TAYLOR SWIFT PROVOACĂ CUTREMUR

Alexandru Rafila: Strategia Națională de Vaccinare nu face altceva decât să stabilească principiile și accesul la un program de vaccinare. Avem interesul să ne protejăm copiii. Nu înțeleg de ce se insistă pe obligativitate

Rafila atrage atenția asupra fatului că, în ultimii ani, numerelor persoanlor vaccinate a scăzut „îngrijorător”. „În ultimii 10-15 ani scăderea acoperirii vaccinale în România a fost un element care este îngrijorător, a dus România dincolo de locul 100 în topul clasamentului mondial în ceea ce privește acoperirea vaccinală, suntem la multe dintre vaccinuri pe ultimul loc în Europa şi lucrul acesta trebuie schimbat”, a spus ministrul Sănătăţii.

„Este impostură politică dusă la paroxism”, a mai spus Alexandru Rafila despre protestul AUR.

Citește și: