• 12% dintre copiii cu COVID-19 a avut nevoie de spitalizare, iar aproximativ 1 din 28 a dezvoltat o formă severă a bolii
  • Echipa de cercetare a analizat datele de la 869 de unități medicale
  • Aproximativ 53% dintre pacienții cu COVID-19 erau fete și aproximativ 54% aveau vârste cuprinse între 12-18 ani

Aproximativ 12% dintre copiii din SUA care s-au infectat cu coronavirus au fost spitalizați, în 2020, și aproape o treime dintre aceștia au făcut o formă severă a bolii care a necesitat ventilare mecanică sau internare într-o unitate de Terapie Intensivă, potrivit unui nou studiu publicat în JAMA Network Open, citat de platforma www.medscape.com.

Asta înseamnă că aproximativ 1 din 9 copii cu COVID-19 au avut nevoie de spitalizare, iar aproximativ 1 din 28 a avut o formă gravă a bolii.

Deși majoritatea copiilor cu COVID-19 suferă de forme ușoare, unii copii dezvoltă boli grave care duc la spitalizare, utilizarea ventilației mecanice invazive și chiar moarte”, au scris cercetătorii.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Echipa de cercetare a analizat datele de la 869 de unități medicale

Aproximativ 53% dintre pacienții cu COVID-19 erau fete și aproximativ 54% aveau vârste cuprinse între 12-18 ani. În plus, aproximativ 29% au avut cel puțin o afecțiune cronică.

Aproximativ 39% dintre copii erau hispanici sau latini, iar 24% erau negri. Cu toate acestea, cercetătorii nu au găsit o asociere între formele grave de COVID-19 și rasă sau etnie.

Probabilitatea de a dezvolta o formă gravă a bolii a crescut cu cât pacientul avea cel puțin o afecțiune cronică, era de sex masculin sau avea vârsta cuprinsă între 2 și 11 ani.

Înțelegerea factorilor asociați cu cu formele grave ale COVID-19 în rândul copiilor ar putea ajuta la dezvoltarea strategiilor de prevenire și control, au adăugat cercetătorii.

Până la data de 8 aprilie, peste 3,54 milioane de copii din SUA au fost testați pozitiv la COVID-19, potrivit ultimului raport al Asociației Academiei Americane de Pediatrie.

În acest moment, se pare că forma severă a bolii este rară în rândul copiilor”, au scris oamenii de știință.

Cu toate acestea, este urgent să colectăm mai multe date despre impactul pe termen lung al pandemiei asupra copiilor, inclusiv modalitățile prin care virusul poate afecta sănătatea fizică pe termen lung a copiilor infectați, precum și efectele sale asupra stării emoționale și a sănătății mintale”. au adăugat ei.