- Etichetele cu calorii fac reduc vânzarea alimentelor cu multe calorii.
- Afișarea caloriilor duce la o reducere medie de 1,8% a caloriilor.
- 1,8% este echivalentul a 11 calorii, adică două migdale.
- Studiu: 90% dintre britanici vor lua până la 9 kg în zece ani.
- O reducere de 24 de calorii pe zi poate preveni creșterea în greutate.
- Afișarea caloriilor ar trebui completată cu restricții de marketing.
- La produsele cu multe calorii ar trebui schimbate rețetele.
Nu mai mănânci cât vezi dacă vezi ce mănânci! Afișarea caloriilor pe meniurile din restaurante și pe produsele alimentare îi face pe oameni să aleagă alimente cu mai puține calorii, arată un nou studiu britanic.
Advertisment
Studiul a inclus peste 10.000 de oameni din Canada, Franța, Marea Britanie și Statele Unite.
Etichetele cu calorii în supermarketuri și restaurante duc la o reducere medie de 1,8% a caloriilor selectate. Adică 11 calorii dintr-o masă de 600 de calorii – echivalentul a două migdale.
Recomandări
Pare puțin, dar pe termen lung poate avea efecte importante. Un raport arată că 90% dintre persoanele cu vârste între 20-40 de ani din Anglia vor lua până la 9 kg în zece ani.
Reducerea aportului de energie cu doar 24 de calorii pe zi ar putea preveni această creștere în greutate.
Cercetătorii spun că, pe lângă afișarea caloriilor, ar trebui incluse și taxe, restricții de marketing sau schimbarea rețetelor produselor alimentare.
Citește și
- Paul English lansează „Steppin”, aplicația care combate dependența de smartphone
- Forumul Economic Mondial 2025: Liderii lumii se întâlnesc la Davos
- A.I. dă rateuri: Apple suspendă funcția de sumarizare a notificărilor din cauza fake news-urilor
Partenerii noștri