• Studiu: 90% dintre britanici vor lua până la 9 kg în zece ani.
  • O reducere de 24 de calorii pe zi poate preveni creșterea în greutate.
  • Afișarea caloriilor ar trebui completată cu restricții de marketing.

Și tu te chinuiești să slăbești și nu vezi niciun rezultat? Ar trebui să știi exact câte calorii mănânci. Dar ce faci atunci când iei masa la restaurant? Afișarea caloriilor pe meniurile restaurantelor și pe produsele alimentare te poate determina să alegi alimente mai slab calorice. O echipă de cercetători de la University College London, Bath Spa University, Universitatea Cambridge și Universitatea Oxford a analizat 25 de studii care au urmărit impactul etichetării caloriilor asupra alegerilor alimentare, scrie UCL UK.

Autorul principal, Dr. Gareth Hollands (IOE, UCL’s Faculty of Education & Society și Universitatea din Cambridge) a declarat: „Analiza noastră sugerează că etichetarea caloriilor duce la o reducere modestă a caloriilor pe care oamenii le cumpără și le consumă.

„Acest lucru poate avea un anumit impact asupra sănătății la nivelul populației, dar etichetarea caloriilor nu este cu siguranță un glonț de argint. Versiunea noastră anterioară a acestei revizuiri din 2018 a raportat un efect potențial mai mare, dar nu a fost concludentă deoarece a existat o incertitudine semnificativă cu privire la rezultate. Această actualizare a redus această incertitudine, iar acum putem spune cu încredere că există foarte probabil un efect real, deși modest.”

Recomandări

PLEACĂ IOHANNIS, VINE BOLOJAN
RO VREA AUTOSTRADA A9
CANADA CRITICĂ NOILE TARIFE
UCRAINA RUSEASCĂ?
CE SE ALEGE DE ROMÂNIA
COREEA AMENINȚĂ SUA

Deși etichetarea caloriilor este promițătoare, persistă preocupări cu privire la posibilul său impact asupra persoanelor cu risc de tulburări alimentare. Revizuirea a remarcat o lipsă de date în studiile incluse privind posibilele prejudicii, inclusiv impactul asupra sănătății mintale, iar autorii recomandă cercetări viitoare pentru a evalua acest lucru.

Dr. Hollands a spus: „Etichetarea caloriilor pentru a reduce caloriile pe care oamenii le consumă rămâne oarecum controversată, atât în ceea ce privește dacă are vreun efect, cât și dacă beneficiile potențiale depășesc riscurile sau daunele potențiale.”

Citește și