• Un studiu arată că unul din cinci pacienți nu reușește să mențină greutatea pe care a pierdut-o cu ajutorul Ozempic și Wegovy.
  • Artemis Bayandor: „Greutatea a început să apară ca niciodată”.
  • 56,2% dintre pacienți au reușit să își mențină aceeași greutate.

Un nou studiu arată că, în anumite cazuri, aproximativ unul din cinci pacienți nu reușește să mențină greutatea pe care a pierdut-o cu ajutorul medicamentelor, scrie New York Post.

Un raport publicat pe Epic Research a constatat că 17,7% dintre utilizatorii de medicamente pentru diabet precum Ozempic și Wegovy și-au recăpătat toată greutatea, dacă nu chiar mai mult, după ce au încetat să le mai ia.

Cei 20.274 de pacienți studiați – observați la un an de la oprirea utilizării – au pierdut fiecare cel puțin 2,5 kilograme în timp ce luau medicamente precum semaglutida Ozempic. În mod similar, 18,7% au experimentat același lucru de la injecțiile cu liraglutidă precum Saxenda.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

„Greutatea a început să apară ca niciodată”, a declarat pentru The Messenger Artemis Bayandor, 41 de ani, fost utilizator de Wegovy. De la scăderea inițială de 15 kilograme înainte de a renunța, ea a ajuns în cel mai greu punct al său la 246 de kilograme și a avut un apetit extrem de agresiv.

Cu toate acestea, o majoritate de două treimi dintre utilizatorii care s-au oprit timp de un an fie pe semaglutid, fie pe liraglutid au reușit să continue pierderea în greutate inițiată în timp ce luau injecțiile, arată cercetarea.

De asemenea, 56,2% dintre pacienți au reușit să își mențină aceeași greutate în momentul renunțării sau au continuat să slăbească. Dintre cele 17.733 de persoane studiate care au pierdut cel puțin 5 kilograme cu liraglutidă înainte de a întrerupe utilizarea, 55,7% au rămas la aceeași greutate sau au continuat să piardă kilograme.

Cercetătorii au descoperit recent și faptul că Ozempic ar putea avea un dublu rol de prevenire a cancerului de ficat pentru anumiți pacienți cu diabet.

Citește și