• Conform unui nou studiu, femeile cu cicluri menstruale neregulate sau lungimi de ciclu neregulate prezintă un risc mai mare de boli cardiovasculare și fibrilație atrială.
  • Ciclurile menstruale mai scurte de 21 de zile și cele mai lungi de 35 de zile au fost asociate cu un risc crescut de boli cardiovasculare și fibrilație atrială.
  • Aproximativ 14% până la 25% dintre femeile din întreaga lume au cicluri menstruale neregulate, conform datelor Institutului Național de Sănătate din SUA.

Conform unui nou studiu, femeile care au cicluri menstruale neregulate sau lungimi de ciclu neregulate prezintă un risc mai mare de boli cardiovasculare.

Ciclurile pe o perioadă mai scurtă de 21 de zile și cele mai lungi de 35 de zile au fost asociate cu un risc mai mare de boli cardiovasculare și fibrilație atrială, sau bătăi neregulate ale inimii, relatează CNN.

. Un ciclu menstrual a fost măsurat ca numărul de zile dintre fiecare perioadă menstruală. „Lungimea ciclului menstrual lung a fost asociată cu riscuri crescute de fibrilație atrială, dar nu și de infarct miocardic, insuficiență cardiacă și accident vascular cerebral”, au scris cercetătorii, iar ciclurile mai scurte au fost asociate cu un risc mai mare de boală coronariană și infarct miocardic sau atac de cord.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

„Femeile care suferă de disfuncții ale ciclului menstrual pot prezenta consecințe adverse asupra sănătății cardiovasculare, însă mecanismele exacte și factorii implicați rămân necunoscuți”, a declarat autorul principal al studiului, Dr. Huijie Zhang, medic șef și profesor la Spitalul Nanfang al Universității Medicale de Sud din China.

Aproximativ 14% până la 25% dintre femei din întreaga lume prezintă cicluri menstruale neregulate, conform datelor Institutului Național de Sănătate din SUA.

Pentru a realiza studiul, cercetătorii chinezi au analizat datele de sănătate ale 58.056 de femei din Regatul Unit, cu vârste cuprinse între 40 și 69 de ani. Participantele au completat chestionare în care au raportat durata și regularitatea ciclurilor menstruale pe parcursul a aproximativ 12 ani, precum și alte informații medicale relevante. Din totalul femeilor incluse în studiu, 39.582 au menționat că au avut cicluri menstruale regulate, în timp ce 18.474 au raportat fie cicluri neregulate, fie lipsa menstruației.

Citește și: