• TikTok testează un chatbot cu inteligență artificială numit Tako, care poate recomanda videoclipuri în funcție de ceea ce îi cer oamenii.
  • Dacă TikTok va ajunge să îl lanseze pe scară largă, chatbotul ar putea „schimba radical căutarea și navigarea” în aplicație.
  • Tako va afișa sugestii pentru a ajuta un utilizator să înceapă o conversație cu robotul.

TikTok testează un chatbot cu inteligență artificială numit Tako, care poate recomanda videoclipuri în funcție de ceea ce îi cer oamenii, scrie The Verge.

Dacă TikTok va ajunge să îl lanseze pe scară largă, chatbotul ar putea „schimba radical căutarea și navigarea” în aplicație, potrivit lui Daniel Buchuk de la Watchful Technologies, o companie care detectează acest tip de schimbări viitoare în aplicații pentru companiile din Fortune 500.

În capturile de ecran ale testului pe care Buchuk le-a împărtășit cu The Verge, Tako se află deasupra pictogramei de profil TikTok, în dreapta unui videoclip. Atingându-l, se deschide un ecran de chat, unde robotul pare capabil să răspundă la o gamă largă de întrebări. Nu este clar ce model de inteligență artificială folosește TikTok pentru a-l alimenta pe Tako.

Cum va funcționa chatbot-ull

Tako va afișa sugestii pentru a ajuta un utilizator să înceapă o conversație cu robotul. Potrivit lui Buchuk, „dacă mă uit la videoclipuri cu mâncare și întreb de o rețetă, voi primi videoclipuri TikTok legate de rețetă sau dacă întreb de expoziții de artă bune în Paris, va afișa videoclipuri alături de o listă de sugestii în răspuns”. O întrebare sugerată de Tako într-o captură de ecran spune: „Care este semnificația încoronării regelui Charles al III-lea?”.

După cum a observat avocatul Josh Gerben, TikTok a depus recent o cerere de înregistrare a mărcii comerciale pentru „software-ul chatbot” numit Tako, ceea ce sugerează că firma se pregătește pentru o lansare mai largă. Nu ar fi prima aplicație de social media care să alăture „trand-ului” cu chatboți în ultimele luni. În aprilie, Snapchat a pus botul My AI la dispoziția tuturor gratuit, iar Mark Zuckerberg a declarat recent investitorilor Meta că dorește să „introducă agenți AI în miliarde de oameni”.

Citește și: