• Riscurile de securitate cibernetică determină interzicerea descărcării și utilizării TikTok pe sistemele informatice de serviciu.
  • În cadrul ședinței Consiliului Operativ de Securitate Cibernetică au fost discutate riscurile asociate aplicației TikTok.
  • Recomandările DNSC includ identificarea și eliminarea aplicației TikTok deja instalate pe sistemele informatice de serviciu ale instituțiilor.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a emis o serie de recomandări către conducătorii autorităților și instituțiilor publice din țară cu privire la aplicația TikTok, serviciul de rețele sociale dezvoltat de ByteDance Limited sau orice succesor al acestuia furnizat de aceeași entitate.

În cadrul ședinței Consiliului Operativ de Securitate Cibernetică (COSC) din 17 mai 2023, au fost discutate riscurile asociate aplicației TikTok în ceea ce privește utilizarea acesteia pe sistemele informatice de serviciu ale autorităților și instituțiilor publice din România.

Recomandările DNSC includ identificarea și eliminarea aplicației TikTok deja instalate pe sistemele informatice de serviciu ale instituțiilor, interzicerea descărcării, instalării și utilizării TikTok pe aceste sisteme, precum și excluderea oricăror proceduri sau instrucțiuni interne care facilitează descărcarea sau utilizarea TikTok pe sistemele informatice de serviciu.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

„DNSC subliniază importanța implementării imediate a acestor măsuri de către autoritățile și instituțiile publice din România, în scopul limitării riscurilor de securitate cibernetică asociate aplicației TikTok.Această acțiune vine ca răspuns la preocupările tot mai mari privind confidențialitatea datelor și protecția informațiilor sensibile în contextul utilizării aplicațiilor de social media. Autoritățile și instituțiile publice sunt îndemnate să acorde o atenție deosebită securității cibernetice și să implementeze măsuri adecvate pentru a proteja infrastructura lor informatică și datele sensibile ale utilizatorilor.” , a transmis DNSC într-un comunicat.

DNSC spune va continua să monitorizeze și să analizeze evoluția situației, oferind sprijin și orientare pentru protejarea sistemelor informatice și contracararea amenințărilor cibernetice în toate domeniile relevante.

Citește și