• Cătălin Ciupală: „Este o jignire. Miniștrii nu își dau seama în ce pericol ne aflăm”.
  • Profesorul Cătălin Ciupală spune că examenele finale de Bacalaureat i-ar putea afecta pe elevii care vor alege să continue cursurile în străinătate.
  • Eu mă gândesc ce se întâmplă cu un debutant care are 2.400-2.500 de lei, care face naveta, câțiva kilometri și care nu se întoarce acasă cu prea mulți bani, spune Cătălin Ciupală, profesor de matematică.

În jur de 15.000 de oameni au participat la mitingul profesorilor, la care s-au alăturat și sute de elevi care au susținut demersul cadrelor didactice. Liderii sindicatelor din învățământ refuzat oferta Guvernului de a primi vouchere în luna iunie și octombrie. Marți va fi organizat un nou protest cu mii de oameni la Cotroceni.

Nu este deloc o propunere mulțumitoare oferta Guvernului, ba din contră, eu am luat-o ca pe o jignire personală. Eu mă gândesc ce se întâmplă cu un debutant care are 2.400-2.500 de lei, care face naveta, câțiva kilometri și care nu se întoarce acasă cu prea mulți bani. Dacă noi vrem ca țara noastră să facă față unor provocări internaționale foarte puternice, în care trebuie să avem o națiune cultă, noi ar trebui să investim foarte mult în educație și nu așa ca un slogan, pur și simplu trebuie să lucrăm serios la a crește calitatea învățământului. Asta fără bani nu se poate. Uitați, de exemplu, medicilor li s-au mărit salariile și este foarte bine. S-a oprit puțin hemoragia asta a medicilor, dar nu numai că s-a oprit. Este o concurență teribilă la facultățile de Medicină. Practic, încetul cu încetul se rezolvă și problema medicilor de la noi din țară, spune Cătălin Ciupală, profesor de matematică la Colegiu Național Andrei Șaguna” din Brașov.

Cătălin Ciupală: Poate că oamenii ăștia nu își dau seama în ce pericol ne aflăm

La noi nu s-a rezolvat nimic. Nu știu ce să zic, poate că oamenii ăștia nu își dau seama în ce pericol ne aflăm. Acum, să știți un lucru, examenele din clasa a IV-a, a VI-a, astea nu sunt așa de importante pentru că, până acum, cei din Ministerul Educației chiar nu le-au acordat importanță. Noi nu știm niciun fel de rezultate ale anilor trecuți ale testărilor din aceste clase. Astea pică, susține Cătălin Ciupală.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Profesorul Cătălin Ciupală spune că examenele finale de Bacalaureat i-ar putea afecta pe elevii care vor alege să continue cursurile în străinătate. Greva generală ar putea decala examenele susține de aceștia.

Examenele de final de clasa a VIII-a și a XII-a sunt importante pentru că îi pot afecta pe elevi. Amânarea lor, de exemplu, la Bacalaureat, îi poate afecta pe unii care merg în străinătate. Una peste alta, oamenii nu sunt foarte încântați de statutul pe care îl avem acum în societate, toate jignirile aduse până acum, tot dezinteresul din partea guvernelor care au fost până acum. Nu aș zice că suntem foarte încântați de grevă, chiar deloc. Nimeni nu își dorește grevă, dar uneori trebuie pornit de undeva. Guvernanții trebuie să înțeleagă acest lucru, conchide profesorul.

Citește și: