• Doar o ceașcă de căpșuni pe zi poate îmbunătăți sănătatea inimii, potrivit studiului Global Burden of Disease.
  • Potrivit cercetării, beneficiile cardiometrice ale consumului de căpșuni pot include scăderea colesterolului total și a lipoproteinelor cu densitate scăzută (LDL).
  • Alte studii au găsit dovezi conform cărora căpșunile pot ajuta la protejarea împotriva anumitor tipuri de cancer.

Doar o ceașcă de căpșuni pe zi poate îmbunătăți sănătatea inimii, potrivit studiului Global Burden of Disease.

„Studiul Global Burden of Disease a arătat că o dietă săracă în fructe se numără printre primii trei factori de risc pentru bolile cardiovasculare și diabet. Pentru a aborda deficitul de fructe”, trebuie să creștem cantitatea totală de fructe consumate, precum și diversitatea fructelor din alimentație”, a declarat Britt Burton-Freeman, profesor la Institutul de Tehnologie din lIllinois, într-un comunicat. Dovezile acumulate în domeniul sănătății cardiometabolice sugerează că doar o singură cană de căpșuni pe zi poate prezenta efecte benefice.”

Potrivit cercetării, beneficiile cardiometrice ale consumului de căpșuni pot include scăderea colesterolului total și a lipoproteinelor cu densitate scăzută (LDL), o mai mare relaxare și tonus vascular, precum și scăderea glicemiei, scăderea rezistenței la insulină și reducerea inflamației.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE

Dr. Arpita Basu, profesor asociat la Universitatea din Nevada, Las Vegas, a declarat că un studiu randomizat și controlat de tip crossover trial” efectuat pe 33 de adulți obezi a arătat că două căni și jumătate de căpșuni pe zi au îmbunătățit semnificativ rezistența la insulină.

Studiul nostru susține ipoteza conform căreia consumul de căpșuni poate îmbunătăți riscurile cardiometabolice”, a declarat Basu. „Mai mult, credem că aceste dovezi susțin rolul căpșunilor într-o abordare de tip alimente ca medicament” pentru prevenirea diabetului de tip 2 și a bolilor cardiovasculare la adulți.”

Alte studii au găsit dovezi conform cărora căpșunile pot ajuta la protejarea împotriva anumitor tipuri de cancer și pot oferi unele beneficii pentru persoanele cu tensiune arterială ridicată.