STUDIU. Consumul de cereale în exces crește riscul de demență

Cerealele îți pot crește riscul de demență și nu, nu este din cauza zahărului. Un studiu publicat în jurnalul General Psychiatry arată o legătură între vitaminele găsite în brand-urile de cereale și declinul cognitiv, care poate duce la demență.

Vitamina B1 se găsește în mod natural în cereale integrale, legume, ficat și somon, iar consumul insuficient duce la probleme de sănătate. Însă acum, cercetătorii au descoperit că nici prea multă vitamina B1 nu este bună. Agenția Food and Drug Administration din America recomandă un consum al vitaminei cu 56% mai mare decât procentul recomandat de acest studiu. „Deficitul de tiamină poate duce la o aprovizionare insuficientă de energie a neuronilor creierului”, spun cercetătorii.

Studiul a analizat datele din „China Health and Nutrition Survey” a 3100 de participanți. Aceștia au raportat dieta pe care o folosesc și au făcut teste cognitive de patru ori între 1997 și 2006.

Citește și:

Exit mobile version