• Consumul de substanțe de către adolescenți se poate dovedi valoros în identificarea prezenței tulburărilor de bază, sugerează un nou studiu.
  • Cercetarea, publicată luni în JAMA Pediatrics, a constatat că astfel de substanțe sunt legate de o serie de simptome și afecțiuni, inclusiv anxietate, depresie, hiperactivitate și idei suicidale.
  • „Depistarea universală a simptomelor psihiatrice în contextul tuturor tipurilor de consum de substanțe este ceea ce credem că ar putea fi cel mai important”, a spus Brenden Tervo-Clemmens.

Consumul de substanțe de către adolescenți se poate dovedi valoros în identificarea prezenței tulburărilor de bază, sugerează un nou studiu. Adolescenții care consumă canabis, alcool și nicotină au mai multe șanse de a avea simptome psihiatrice subiacente și simptome mai grave decât colegii lor care nu consumă în mod regulat substanțe, scrie NY Times.

Cercetarea, publicată luni în JAMA Pediatrics, a constatat că astfel de substanțe sunt legate de o serie de simptome și afecțiuni, inclusiv anxietate, depresie, hiperactivitate și idei suicidale. Aceste descoperiri sugerează că întrebarea adolescenților despre consumul de substanțe poate oferi un instrument puternic de screening atunci când caută probleme de sănătate mintală subiacente, au spus cercetătorii.

„Depistarea universală a simptomelor psihiatrice în contextul tuturor tipurilor de consum de substanțe este ceea ce credem că ar putea fi cel mai important”, a spus Brenden Tervo-Clemmens, profesor asistent de psihiatrie la Universitatea din Minnesota și autor principal al lucrării.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

„Toate simptomele sănătății mintale pe care le-am examinat, fie că este vorba de depresie, gânduri de sinucidere, ADHD, au fost crescute indiferent de substanța respectivă”, a adăugat el.

Citește și