• Italia a introdus un lockdown nocturn în două regiuni
  • Față de valul întâi, epicentrul pandemiei s-a mutat în Franța
  • Studiul realizat de Școala de Igienă și Boli Tropicale, din Londra arată că din acest val doi copiii se vor salva

Europa strânge cureaua restricțiilor, chiar cu riscul de a sufoca economia. Italia și Belgia încearcă să reducă la minimum contactul între persoane, ca să mai reducă din presiunea asupra sistemului sanitar. Italia a introdus un lockdown nocturn în două regiuni.

Valul al doilea îi sperie pe europeni, nu doar pentru că au avut experiența primului val, ci și din cauza gripei sezoniere care se apropie. Irlanda a fost prima țară care a introdus un lockdown după primul val. Urmează Polonia și Austria. Față de valul întâi, epicentrul pandemiei s-a mutat în Franța, care înregistrează peste 20.000 de cauzri noi pe zi.

Din acest tsunami al valului doi se salvează copiii, scrie presa italiană. Studiul realizat de Școala de Igienă și Boli Tropicale, din Londra încrucisează 140 de tipuri de informații din alte studii cu privire la 32 de boli infecțioase, 9 boli virale și 13 boli provocate de bacterii. De aici rezultă că severitatea bacteriilor este crescută înainte de vârsta de 4 ani apoi sistemul imunitar se dezvoltă și protejează copiii până la vârsta de 15 ani. O demonstrează și reacția la boli ca poliomielită, pojar, HIV, tuberculoză, tifos și meningită care au efecte devastatoare asupra adulților și nu asupra copiilor.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

În ceea ce privește gripa de sezon, bruceloza, ciuma și hepatita B îi afectează pe cei de 30 ani iar COVID-19, Mers și Sars, pe cei mai în vârstă de 40 de ani.