• Un coautor al studiului spune că acesta este „un motiv pentru care ar trebui să facem tot posibilul să evităm infectarea cu coronavirus”
  • COVID-19 poate provoca leziuni ale vaselor de sânge, care la rândul lor pot deteriora organe ale corpului, inclusiv țesutul spongios al penisului
  • Studiul a fost făcut pe bărbați hispanici cu vârste cuprinse între 65 și 71 de ani

Cercetătorii au descoperit că boala COVID-19 poate infecta țesutul penisului și poate cauza disfuncție erectilă, scrie Sky News.

Un studiu științific publicat în World Journal of Men’s Health arată că există diferențe în compoziția țesutului penisului între bărbații care au făcut boala și cei care nu s-au infectat.

Oamenii de știință arată că COVID-19 poate provoca leziuni ale vaselor de sânge, care la rândul lor pot deteriora părți ale corpului, inclusiv țesutul spongios al penisului.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Ranjith Ramasamy, profesor asociat și director al programului de urologie reproductivă din cadrul Școlii de Medicină Miller de la Universitatea din Miami, este cel care a condus acest studiu.

El afirmă că disfuncția erectilă „ar putea fi un efect advers al virusului”.

Cercetarea s-a concentrat asupra a patru bărbați care au avut o intervenție chirurgicală pentru disfuncție erectilă. Doi suferiseră COVID-19, iar doi nu. Toți aveau vârste cuprinse între 65 și 71 de ani și erau hispanici.

Cei doi bărbați care au avut boala s-au infectat cu șase, respectiv opt luni înainte, și doar unul dintre ei a avut nevoie de spitalizare.

Nici unul dintre ei nu a avut anterior probleme de disfuncție erectilă.

Au fost observate resturi ale virusului în țesutul penisului

Deteriorarea cauzată de COVID vaselor de sânge este cunoscută sub numele de disfuncție endotelială.

Dr. Ramasamy spune că „în studiul nostru pilot, am constatat că bărbații care anterior nu sufereau de ED [disfuncție erectilă] au dezvoltat o formă serveră de ED după apariția infecției cu COVID-19.”

„Cercetările noastre arată că boala COVID-19 poate provoca disfuncții endoteliale în organe, dincolo de ceea ce se știa despre plămâni și rinichi. Disfuncția endotelială care apare din cauza COVID-19 poate pătrunde în celulele endoteliale și poate afecta multe organe, inclusiv penisul„, a conchis cercetătorul.