• Cercetătorii Imperial College London au analizat și persoanele asimptomatice.
  • Cei cu vârste între 5 și 24 de ani au reprezentat 50% din infectări.
  • Cercetătorii de la Imperial College London spun că estimările eficacității vaccinurilor sunt mai mici față de cele prezentate de Public Health England.

Dacă ești vaccinat anti-Covid 19, riscul de infectare cu varianta Delta este de două ori mai mic, arată un studiu britanic făcut pe 100.000 de persoane.

Cercetătorii de la Imperial College London spun că estimările eficacității vaccinurilor sunt mai mici față de cele prezentate de Public Health England pentru Pfizer și AstraZeneca. Asta pentru că instituția se bazează doar pe persoane care au avut simptome și au fost testate.

Indiferent de studiile făcute și de diferențele de procente, cert este că odată vaccinați suntem mai feriți de varianta Delta. De exemplu, cercetătorii Imperial College London au introdus în studiu și persoane asimptomatice, iar în eșantionul aleatoriu au descoperit și oameni care avea simptome dar nu au fost testați și probabil rămâneau nedeclarați dacă nu exista acest studiu.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Cercetătorii spun că, în total, prevalența la persoane nevaccinate a fost de 1,21%, de trei ori mai mare decât prevalența de 0,40% din rândul celor vaccinați, iar încărcătura virală a celor cu Covid-19 este mai mică la oamenii vaccinați.

Unul dintre profesorii implicați în cercetare a subliniat că varianta Delta afectează copiii și tinerii – cei cu vârste între 5 și 24 de ani au reprezentat 50% dintre toate infecțiile, deși reprezintă doar 25% din populație.