• Dieta keto a devenit populară rapid la începutul anilor 2000.
  • Aceasta se bazează pe ideea că „grăsimea nu este un inamic”, fiind recomandate mai ales alimentele bogate în grăsimi și foarte sărace în carbohidrați.
  • La începutul dietei ca efecte secundare se pot manifesta și tulburări gastro-intestinale.

Dieta keto a devenit populară rapid la începutul anilor 2000 deoarece se bazează pe ideea că „grăsimea nu este un inamic”, fiind recomandate mai ales alimentele bogate în grăsimi și foarte sărace în carbohidrați.

Studiul a fost publicat de Joanna Popiolek-Kalisz, doctor în medicină și cercetătoare, care a identificat câteva neregularități în urmarea dietei keto.

La începutul dietei ca efecte secundare se pot manifesta și tulburări gastro-intestinale și stări de oboseală și de rău, iar vezica biliară va fi copleșită de creșterea bruscă a grăsimilor din alimentație.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Un alt aspect identificat în cadrul studiului este faptul că un raport foarte scăzut de carbohidrați nu este benefic pentru sănătatea generală a inimii, fiind recomandat mai degrabă un model bazat pe mai puțini carbohidrați, însă fără a reduce foarte mult cantitatea acestora. Alte diete care se bazează pe un conținut foarte scăzut de carbohidrați sunt dieta Atkins, dieta paleo și dieta South Beach.

Deoarece dieta keto recomandă consumul mai multor grăsimi, cei care o urmează au de obicei o rată mai mare de colesterol LDL, asociat cu riscul crescut al bolilor de inimă, de înfundare a arterelor și chiar deces.

Citește și