• Un TCC major a fost definit drept o hemoragie ce are loc la nivelul creierului și necesită o internare în spital de minimum trei zile.
  • imp de 20 de ani, oamenii de știință au analizat o serie de date ce au fost colectate de la peste 30.000 de persoane din Finlanda.
  • În urma analizării datelor, s-a ajuns la concluzia că, dintre persoanele spitalizate, 288 dintre acestea au fost internate din cauza unui TCC major și 406 din cauza unuia minor.

Conform unui studiu, leziunile cerebrale traumatice pot duce la un risc de demență ridicat. Un TCC major a fost definit drept o hemoragie ce are loc la nivelul creierului și necesită o internare în spital de minimum trei zile.

„Aproximativ 1 din 10 persoane din studiul nostru, care au suferit un TCC major, au dezvoltat demență”, a declarat coautorul studiului, Dr. Rahul Raj, de la Universitatea din Helsinki, Finlanda, conform UPI.

Timp de 20 de ani, oamenii de știință au analizat o serie de date ce au fost colectate de la peste 30.000 de persoane din Finlanda. Datele au fost preluate de la persoanele care au completat anchete de sănătate o dată la cinci ani, urmând ca acestea să fie comparate cu registrele naționale de sănătate.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Leziunile cerebrale traumatice cresc îngrijorările din punct de vedere medical

Leziunile cerebrale traumatice au fost identificate ca un posibil factor de risc pentru demență și, din cauza numărului tot mai mare de persoane care suferă de demență, este imperios necesar să se identifice factorii de risc care ar putea fi modificabili, pentru a reduce numărul de persoane care dezvoltă demență în viitor”, a declarat Raj într-un comunicat de presă al revistei.

În urma analizării datelor, s-a ajuns la concluzia că, dintre persoanele spitalizate, 288 dintre acestea au fost internate din cauza unui TCC major și 406 din cauza unuia minor.

Mai mult decât atât, după 16 ani de monitorizare a persoanelor, s-a concluzionat că 976 dintre ele au dezvoltat demență. Printre acestea s-au numărat 9% dintre cei cu TCC major, 2% dintre cei cu TCC minor și 3% dintre cei care nu au făcut un TCC până la acel moment.

„Având în vedere că nu există un leac pentru demență sau pentru TCC, rezultatele studiului nostru sugerează că prevenirea altor factori de risc pentru demență, cum ar fi consumul excesiv de alcool și inactivitatea fizică, ar putea, eventual, să reducă riscul de demență la persoanele cu TCC major”, a adăugat Raj.