• Peste opt miliarde de oameni ar putea fi expuşi riscului de a contracta malarie şi „febra oaselor rupte” până în 2080.
  • „Acţiunea de limitare a creşterii temperaturii globale trebuie să continue”.
  • Malaria omoară peste 400.000 de oameni în fiecare an, în special copii.

Peste opt miliarde de oameni ar putea fi expuşi riscului de a contracta malarie şi „febra oaselor rupte” până în 2080, dacă emisiile de gaze cu efect de seră continuă să crească fără întrerupere, arată un studiu citat de The Guardian.

Malaria şi febra dengue vor ajunge la miliarde de oameni, conform noilor proiecţii. Ele arată că populaţia planetei ar urma să crească cu aproximativ 4,5 miliarde de oameni, iar temperaturiile vor creşte, în medie, cu aproximativ 3,7 grade Celsius până în 2100.

Studiul, condus de Şcoala londoneză de Igienă şi Medicină Tropicală (LSHTM), a constatat că, dacă nivelurile de emisii vor continua să crească la ritmul actual, efectul asupra temperaturilor globle ar putea prelungi perioada de transmisie cu mai mult de o lună pentru malarie şi cu patru luni pentru febra dengue în următorii 50 de ani.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA

„Această lucrare sugerează cu tărie că reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră ar putea împiedica milioane de oameni să se îmbolnăvească de malarie şi febra dengue.

Acţiunea de limitare a creşterii temperaturii globale trebuie să continue, dar oficialii din domeniul sănătăţii ar trebui să se pregătească pentru toate scenariile, inclusiv pentru cele în care emisiile rămân la niveluri ridicate”, a declarat Felipe J Colon-Gonzalez, profesor asistent la LSHTM.

Malaria omoară peste 400.000 de oameni în fiecare an, în special copii, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. În 2019, peste 90% din aproximativ 230 de milioane de cazuri au avut loc în Africa.

Unele ţări, precum Eritreea, Sudan şi Columbia au înregistrat un număr semnificativ de cazuri de malarie în ultimul an.

Febra dengue nu are un tratament specific. Boala este sub-raportată, se estimează că între 100 şi 400 de milioane de oameni contracteză boala în fiecare an, iar 20.000 de persoane mor.