STUDIU. O formă severă de COVID îți dublează șansele de deces în anul următor

medici-spitale

„Am efectuat un studiu anterior care a arătat că pacienţii cu COVID-19 sever care s-au recuperat au avut un risc semnificativ mai mare de a fi spitalizaţi în următoarele şase luni”, a declarat ProfArch Mainous de la Universitatea din Florida, autorul principal al studiului. „Acest nou studiu a extins acest lucru pentru a investiga riscul de mortalitate în următoarele 12 luni”, a continuat el.

Cercetătorii au urmărit dosarele electronice de sănătate a 13.638 de pacienţi care au fost supuşi unui test PCR pentru COVID-19 în cadrul sistemului de sănătate al Universităţii din Florida, 178 de pacienţi prezentând simptome severe ale virusului, 246 de COVID-19 uşoare sau moderate, iar restul au avut rezultate negative. Toţi pacienţii incluşi în studiu s-au vindecat de boală, iar cercetătorii au urmărit rezultatele acestora.

Studiul a constatat că pacienţii care s-au simţit foarte rău din cauza coronavirusului au avut o şansă semnificativ mai mare de a muri în următorul an, o tendinţă care a fost deosebit de notabilă în rândul celor cu vârsta sub 65 de ani. Deoarece aceste decese au survenit frecvent la mult timp după ce infecţia iniţială a trecut, este posibil ca familiile sau medicii pacienţilor să nu fi fost niciodată legate de COVID-19, a constatat studiul.

COVID-19 nu au fost legate de complicaţiile comune ale bolii – 80% dintre aceste decese au survenit din motive foarte diverse care nu sunt asociate în mod obişnuit cu virusul.

Acest lucru sugerează că pacienţii au suferit un declin general al stării lor de sănătate care i-a făcut vulnerabili. „Din moment ce ştim acum că există un risc substanţial de a muri din cauza a ceea ce ar fi probabil considerat a fi o complicaţie nerecunoscută a COVID-19, trebuie să fim şi mai vigilenţi în ceea ce priveşte diminuarea episoadelor severe de COVID-19″, a declarat Mainous.

„A risca şi a spera la un tratament de succes în spital nu transmite imaginea completă a impactului COVID-19. Recomandarea noastră în acest moment este să folosim măsuri preventive, cum ar fi vaccinarea, pentru a preveni episoadele severe de COVID-19”.

COVID-19 poate provoca simptome severe şi moartea persoanelor vulnerabile, în special a celor cu afecţiuni de bază. Unii oameni se confruntă, de asemenea, cu simptome COVID-19 pe termen lung, semne şi simptome care durează câteva săptămâni sau luni după infectare. Simptome precum oboseala şi dificultăţi de respiraţie pot persista luni de zile după ce infecţia a trecut.

Exit mobile version