• O genă moștenită de la omul de Neanderthal ar putea favoriza forme severe de Covid
  • Această urmă de ADN neanderthalian se găsește pe cromozomul 3
  • Fragmentul de ADN a fost găsit în scheletul unui bărbat neanderthalian care a trait acum 50.000 de ani găsit în Croația și în mai multe schelete din Siberia

O echipă de cercetători germani a ajuns la concluzia că o genă moștenită de la omul de Neanderthal ar putea favoriza forme severe de Covid. Aceștia au publicat studiul în revista Nature, scrie CNN, citat de Le Point.

Aceștia susțin că o bucată de cromozom uman neanderthalian, găsită la locuitorii din Asia de Sud-Est și Europa, crește șansele purtătorilor de a contracta o formă severă de boală Covid 19. Această urmă de ADN neanderthalian se găsește pe cromozomul 3.

„Oamenii care au moștenit această variantă a genei au de trei ori mai multe șanse să aibă nevoie de ventilație mecanică dacă sunt infectați cu noul coronavirus Sars-CoV-2”, a declarat Hugo Zeberg, unul dintre cercetători.

Recomandări

TRUMP RESPINGE SONDAJELE
DIASPORA FACE DIFERENȚA
VIITORUL MOLDOVEI SE DECIDE
NOVO, CONTRA OBEZITĂȚII
SĂNĂTATE CU ORICE CHIP
UNDE MĂNÂNCI AZI?

Fragmentul de ADN a fost găsit în scheletul unui bărbat neanderthalian care a trait acum 50.000 de ani găsit în Croația și în mai multe schelete din Siberia. Cercetătorii nu știu, însă, dacă această bucată de ADN produce acest efect numai cu noul coronavirus sau dacă este sensibilă la alți agenți patogeni.