• Unii indivizi dezvoltă un „sistem imunitar extrauman” după ce s-au vindecat de COVID-19.
  • Această imunitate este catalogată ca o „putere impresionantă”, de către oamenii de știință.
  • Nu e nimic clar, dar cei mai afectați vor fi cei care s-au vindecat de coronavirus anul trecut și care s-au vaccinat anul acesta.

De parcă ar fi fost o super-putere, așa s-au minunat oamenii de știință. Aceștia au observat că în urma infectării cu Covid-19, unii indivizi dezvoltă un „sistem imunitar extrauman”. Potrivit imunologului Shane Crotty, această imunitate are o „putere impresionantă”. În sprijinul teoriei sale, el a făcut public în iunie un articol în revista Science, care a fost transmis în această săptămână la NPR, scrie cnews.fr.

Mai exact, el precizează că „imunitatea supraumană” implică o producție de anticorpi cu un nivel foarte ridicat de flexibilitate. Oamenii care o dobândesc după ce au fost bolnavi ajung să devină foarte rezistenți la virus, dar și la toate variantele sale.

Ce se întâmplă cu cei care deja s-au vaccinat?

Până în prezent nu s-a stabilit nimic clar, dar se pare că cei mai afectați vor fi cei infectați cu coronavirusul în 2020 și imunizați cu vaccinuri ARNm în acest an, cum ar fi Pfizer sau Moderna. Cu toate acestea, oamenii de știință nu sunt siguri dacă toți cei aflați în această situație dezvoltă o „imunitate extraumană”.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

„Am studiat acest fenomen doar pe câteva persoane, deoarece este un examen foarte laborios și dificil”, afirmă virusologul Theodora Hatziioannou, care a fost intervievată de NPR. În pofida acestui lucru, oamenii de știință sunt optimiști, întrucât o astfel de imunizare ar putea fi crucială în lupta cu Covid-19.

„Se poate prezice în mod rezonabil că aceste persoane vor fi protejate în mod adecvat împotriva majorității – și, posibil, a tuturor – variațiilor SRARS-Cov-2 (virusul Covid-19) care ar putea apărea în viitor”, a explicat virusologul Paul Bieniasz la NPR. „Este un pic ciudat, dar am sentimentul că au o anumită protecție împotriva virusurilor SRAS care nu au infectat încă oamenii”.