• Zosurabalpina este eficientă împotriva Acinobacter baumannii.
  • Tratamentul a avut succes pe șoareci, urmează testele pe oameni.
  • 20.000 de decese se produc anual în Spania din cauza superbacteriilor.

Superbacteriile pot fi învinse.

Cercetătorii de la compania farmaceutică Roche au creat un nou antibiotic, care promite să fie eficient împotriva uneia dintre cele mai periculoase superbacterii: ACINETO-BACTER baumannii.

După succesul testelor pe șoareci, urmează testarea pe oameni.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Ce este această bacterie și de ce este periculoasă?

Acinetobacter baumannii este o bacterie extrem de rezistentă la antibiotice, clasificată de OMS ca „patogen critic de prioritate 1″. Această superbacterie posedă o membrană specială ce împiedică penetrarea majorității medicamentelor, făcând-o greu de eliminat și periculoasă datorită limitării opțiunilor de tratament.

De mai bine de jumătate de secol nu s-au înregistrat progrese cu niciun antibiotic care să aibă succes împotriva acestui agent patogen, care a devenit o specie cu puține opțiuni de tratament, însă echipa farmaceutică de la compania Roche a detectat molecule antibacteriene și odată cu acestea a dezvoltat un antibiotic destul de puternic pentru această superbacterie.

Rolul tilpinei zosura-balpina, în lupta împotriva superbacteriilor

Zosurabalpina este acest nou tip de antibiotic care a demonstrat capacitatea de a ocoli mecanismele de rezistență ale bacteriilor. Testele pe șoareci au fost încurajatoare, iar zosurabalpina ar putea oferi o nouă soluție de tratament pentru infecțiile cauzate de superbacterii, în special A. baumannii.

După succesul testelor pe șoareci, următorul pas major este testarea pe oameni. Cercetătorii trebuie să determine eficacitatea și siguranța acestui nou medicament în condiții clinice reale.

Acesta este un proces lung și riguros, esențial pentru a asigura că zosurabalpina poate fi o opțiune sigură și eficientă în tratarea infecțiilor cu superbacterii.

Importanța remediilor pentru superbacterii

Infecțiile și decesele provocate de bacteriile imune la antibiotice sunt o problemă globală. Doar în Spania mor anual 20.000 de oameni din cauza superbacteriilor, iar 40% din paturile de spital sunt ocupate de infecții provocate de acestea. „Superbacteriile” ucid de 20 de ori mai mult decât accidentele de trafic din Spania.

Peste 150.000 de infecții din cauza superbacteriilor sunt estimate anual în Spania. Acest nou tip de antibiotic poate fi o speranță pentru multe persoane răpuse de aceste bacterii imune la medicamentele actuale.

Citește și