• Copiii și adolescenții tind să aibă o boală mai ușoară în comparație cu adulții în cazul în care iau coronavirusul.
  • Pe fondul unui deceniu de deteriorare a sănătății mintale în rândul tinerilor europeni, experții avertizează că pandemia COVID-19 a înrăutățit lucrurile.
  • Sentimentele internalizate, cum ar fi cele care s-au agravat în timpul pandemiei, pot fi dificil de observat și sunt ușor de trecut cu vederea.

Un nou studiu care măsoară impactul COVID-19 asupra bunăstării și sănătății mentale a adolescenților a constatat că pandemia i-a făcut pe aceștia mai deprimați și mai puțin mulțumiți de viața lor.

În ciuda îngrijorării larg răspândite cu privire la impactul COVID-19 asupra sănătății mintale a adolescenților, până în prezent s-au efectuat puține cercetări care să poată atribui orice schimbări direct pandemiei – studiul a avut ca scop să remedieze această lacună în cunoștințe.

Cercetătorii de la Universitatea din Manchester, University College din Londra, Universitatea din Dundee și Centrul Anna Freud au intervievat mii de elevi cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani cu privire la sănătatea lor mintală înainte de pandemie și i-au urmărit după aceea.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Tinerii au completat sondaje online în care li s-a cerut să se identifice cu fraze precum mă simt singur, lovesc când sunt furios și viața mea merge bine.

Ei au descoperit că simptomele depresive erau mai mari și scorurile de satisfacție a vieții mai mici la tinerii chestionați la jumătatea pandemiei, în comparație cu scorurile celor chestionați înainte de începerea pandemiei. Dacă nu ar fi fost pandemia COVID-19, cercetătorii estimează că ar fi existat cu 6% mai puțini adolescenți care să raporteze simptome depresive ridicate

Analiza impactului a sugerat, de asemenea, că este posibil ca impactul negativ al pandemiei COVID-19 asupra sănătății mintale a adolescenților să fi fost mai mare în cazul femeilor decât în cazul bărbaților – constatările au indicat că femeile expuse la pandemie au prezentat mai multe simptome depresive, probleme de comportament și o stare de bine mai scăzută.