• Unii oameni se ridică din pat pregătiți pentru ziua care urmează, în timp ce alții se luptă să se simtă treji dimineața – dar știai că partea pe care dormi ar putea fi de vină?
  • Cercetarea a mai arătat că persoanele care dorm pe partea dreaptă a patului se simt mai amețite dimineața, în comparație cu cei care dorm pe partea stângă.
  • De asemenea, este mai puțin probabil să fie pozitivi în timpul zilei, doar 38% dintre ei spunând că au un bun simț al umorului, în comparație cu cei care dorm pe partea stângă.

Unii oameni se ridică din pat pregătiți pentru ziua care urmează, în timp ce alții se luptă să se simtă treji dimineața – dar știai că partea pe care dormi ar putea fi de vină?

Sondajul British Wool, realizat pe un eșantion de 1.500 de persoane, a constatat că majoritatea britanicilor se trezesc de cel puțin trei ori pe noapte, iar 48% dintre ei se străduiesc să se deconecteze din cauza preocupărilor legate de bani și de muncă. Cercetarea a mai arătat că persoanele care dorm pe partea dreaptă a patului se simt mai amețite dimineața, în comparație cu cei care dorm pe partea stângă.

În ciuda faptului că cei care dorm pe partea dreaptă adorm mai ușor la început, este mai probabil să se trezească epuizați. De asemenea, este mai puțin probabil să fie pozitivi în timpul zilei, doar 38% dintre ei spunând că au un bun simț al umorului, în comparație cu cei care dorm pe partea stângă.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Între timp, 60 la sută dintre respondenții care dorm pe partea dreaptă susțin că sunt persoane cu jumătatea plină a paharului”, față de 66 la sută dintre cei care dorm pe partea stângă. Aproape 50 la sută dintre toți participanții experimentează senzația de căldură și disconfort în timpul nopții, dar acest lucru a fost mai probabil să-i deranjeze pe cei care dorm pe partea dreaptă (48 și, respectiv, 40 la sută).

Cu toate acestea, concluziile sugerează că majoritatea dintre noi se străduiesc să aibă parte de un somn decent, chiar dacă dormim pe partea stângă.

Cea mai mare problemă pentru mulți britanici este faptul că au un partener care sforăie, 38% dintre ei recunoscând că acest lucru îi înnebunește. Julia Robinson, șefa departamentului de somn de la British Wool, a declarat: Din cercetări reiese că britanicii sunt niște creaturi de obișnuință atunci când vine vorba de somn. Ceea ce înseamnă că, nopțile nedormite și trezirile din oră în oră par a fi ceva obișnuit pentru mulți dintre noi – în special pentru cei care dorm pe partea dreaptă. Efectuarea unor mici schimbări, cum ar fi folosirea lenjeriei de pat din lână, poate ajuta la ameliorarea transpirațiilor nocturne, deoarece lâna ajută la reglarea temperaturii corpului.”