• Studiul este publicat în revista Psychological Science.
  • Persoanele pozitive au un declin mai puțin accentuat al memoriei.
  • Studiile au analizat datele a 991 de americani.

Cu toții ne-am dori ca unele amintiri să rămână toată viața, însă realitatea este puțin diferită. Mulți factori fizici și emoționali au un impact negativ asupra memoriei. Totuși, o persoană entuziastă și veselă are șanse mai mari să îmbătrânească cu cât mai multe amintiri.

„Persoanele pozitive, persoanele entuziaste, întotdeauna au mult mai multe resurse. Capacitatea ta amnezică, memoria ta este mult mai bogată, este mult mai antrenată atunci când ești o persoană pozitivă, trăiești mult mai bine tu cu tine, tu cu ceilalți. Toate lucrurile acestea ajută planul mnezic, ajută memoria foarte foarte mult”, a declarat psihologul Maria Săhlean.

O echipă de cercetători de la Northwestern University a analizat datele de la 991 de adulți. În fiecare evaluare, participanții au raportat o serie de emoții pozitive pe care le-au trăit în ultimele 30 de zile. Aceste teste au constat în amintirea cuvintelor imediat după prezentarea lor și din nou 15 minute mai târziu.

Recomandări

ȘTII UNDE AU ERUPT VULCANII?
UNDE FACI REVELIONUL?
A MURIT BELA KAROLYI
BIDEN AJUNGE ÎN AMAZON
CE E SLEEPMAXXING?
RUSIA ATACĂ

„Sunt două mecanisme de adaptare și care ne pot rescrie perspectiva predispozant negativă spre una pozitivă. Distanțarea sau detașarea. Când te uiți la lucrurile care ți se întamplă și la persoanele care te impactează ca și cum s-ar întampla unei alte persoane. Astfel să poți să extragi sau să-ți dai acea recomandare care îți prinde foarte bine și reinterpretarea”, a spus Jeni Chiriac, psiholog.

O persoană nu trebuie descurajată dacă nu are o predispoziție pozitivă. Ruxandra Aursulesei, medic neurolog, spune ce activități trebuie să facă o perosoană pentru a se înveseli.

„Cele știute de toată lumea. Exercițiile fizice, persoanele să facă activități care să le producă fericire hobby-uri, jocuri”, a declarat medicul neurolog Ruxandra Aursulesei.