• Un studiu arată că persoanele în vârstă sunt adesea mai predispuse la infecții.
  • Cercetătorii de la Universitatea din Arizona explică motivul a ceea ce poate fi util în dezvoltarea unor potențiale intervenții.
  • Studiul a fost condus de Prof. Dr. Janko Nikolic-Zugic, care este șeful Departamentului de Imunobiologie din Tucson la Arizona Medical College și co-director al Arizona Aging Center.

Un studiu arată că persoanele în vârstă sunt adesea mai predispuse la infecții. Cercetătorii de la Universitatea din Arizona explică motivul a ceea ce poate fi util în dezvoltarea unor potențiale intervenții.

Studiul a fost condus de Prof. Dr. Janko Nikolic-Zugic, care este șeful Departamentului de Imunobiologie din Tucson la Arizona Medical College și co-director al Arizona Aging Center. Cercetarea lor sugerează că ganglionii limfatici trebuiau să mențină și să stimuleze sistemul imunitar în timpul vârstei împotriva infecțiilor în etape diferite.

Prin teste, echipa de cercetători a ajutat la explicarea reacției pe care sistemul imunitar o are la infecțiile cutanate și chiar la cancerul de piele. Acesta ar putea fi motivul pentru care sistemul imunitar este mai slăbit în urma vaccinurilor subcutanate la vârstnici.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

După ce se administrează un anumit vaccin, ganglionii limfatici sunt activați. Multe vaccinuri nu prezintă o eficacitate optimă la pacienții mai în vârstă cum este de altfel la pacienții mai tineri.

Din cercetări, s-a descoperit că, în ciuda cantității de globule albe produse, prea puține ajung la ganglionii limfatici pentru a-și îndeplini funcția.

Din acest motiv, ganglionii limfatici înșiși au fost examinați amănunțit, în urma cărora sunt evidențiate tulburări în conexiunile dintre ei. De asemenea, se sugerează că ganglionii limfatici nu furnizează suficienți nutrienți și produse necesare pentru funcționarea normală a celulelor T.

Aceste descoperiri ar putea explica motivul sistemului imunitar slăbit la vaccinare la vârstnici.

Imunitatea joacă un rol important la pacienții cu diferite tumori.

85% dintre bolile de cancer apar la persoanele peste 50 de ani. Principiile sistemului imunitar sunt aceleași. Din acest motiv, dezvoltarea unor tratamente eficiente care susțin funcționarea normală a ganglionilor limfatici ar putea fi utilă în imunoterapia cancerului.

Cu toate acestea, sistemul imunitar poate fi întărit prin administrarea unui tratament adecvat pentru a obține o protecție optimă.

Studiul a fost publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences.