STUDIU: Poluarea cu plastic din oceane ar putea fi o sursă de antibiotice

ocean-planetar

ocean-planetar

Poluarea cu plastic din oceane ar putea servi drept sursă de noi antibiotice, potrivit unui nou studiu.

Resturile de plastic sunt bogate în biomasă și, prin urmare, ar putea fi un bun candidat pentru producția de antibiotice, care apare de obicei într-un mediu natural extrem de competitiv.

Pentru a studia potențialul plastisferei de a fi o sursă de noi antibiotice, cercetătorii au modificat abordarea de căutare a antibioticelor de la bacteriile din sol la condițiile marine.

Autorii studiului au cultivat plastic din polietilenă de înaltă și joasă densitate (un tip care se găsește în mod obișnuit în pungi de cumpărături) în apa de lângă Scripps Pier din La Jolla, California, timp de 90 de zile.

Cercetătorii au izolat cinci bacterii producătoare de antibiotice din plasticul oceanic, inclusiv tulpini de Bacillus, Phaeobacter și Vibrio. Ei au testat bacteriile izolate împotriva diferitelor ținte gram-pozitive și negative și au descoperit că sunt eficiente împotriva bacteriilor comune, precum și împotriva a două tulpini rezistente la antibiotice.

„ Având în vedere criza actuală a antibioticelor și numărul tot mai mare de epidemii, este esențial să se caute surse alternative de noi antibiotice ”, a spus autorul principal, Andrea Price. 

Sperăm să extindem acest proiect și să caracterizăm în continuare microbii și antibioticele pe care le produc”, a mai adăugat el.

Exit mobile version