• Teama de necunoscut este o trăsătură de personalitate care stă la baza multor tulburări de anxietate. Anxietatea socială, panica și fobiile specifice au în centru frica de necunoscut.
  • O persoană care este sensibilă la incertitudine poate petrece mult timp îngrijorându-se de ceea ce i se va întâmpla.
  • Studiul a testat răspunsul oamenilor prin examinarea clipitului ochilor la șocurile electrice ușoare.

Teama de necunoscut este o trăsătură de personalitate care stă la baza multor tulburări de anxietate. Panica, anxietatea socială și fobiile specifice au în centru frica de necunoscut.

O persoană care este sensibilă la incertitudine poate petrece mult timp îngrijorându-se de ceea ce i se va întâmpla.

„Este ceea ce numim anxietate anticipativă.”, a declarat Dr. Stephanie Gorka, primul autor al studiului. „Ar putea fi ceva de genul că nu știi exact când te va suna doctorul cu rezultatele testelor.”

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Un studiu a testat răspunsul oamenilor prin examinarea clipitului ochilor la șocurile electrice ușoare. Unii participanți aveau tulburări de anxietate, în timp ce alții nu aveau niciun diagnostic actual sau anterior.

„Indiferent cine ești sau care este starea ta de sănătate mintală, vei clipi ca răspuns la ton. Este un reflex natural, așa că toată lumea o face, fără excepție”, a explicat Dr. Gorka

Unele dintre șocurile electrice au fost previzibile, în timp ce altele au fost o surpriză.

Însă, rezultatele au arătat că persoanele cu tulburări de anxietate au avut tendința de a clipi mai puternic la șocurile imprevizibile. Acest lucru sugerează că cei cu tulburări de anxietate sunt mai sensibili decât ceilalți la evenimente incerte, respectiv la surprize, cum au fost cele date de șocurile electrice.

„Clasificăm atât de multe tulburări de dispoziție și de anxietate, iar fiecare dintre ele are propriul set de orientări pentru tratament, dar dacă ne-am petrece timpul tratând caracteristicile lor comune, am putea face progrese. Știind că sensibilitatea la amenințarea dată de incertitudine stă la baza tuturor tulburărilor de anxietate bazate pe frică, sugerează, de asemenea, că medicamentele care ajută la direcționarea specifică a acestei sensibilități ar putea fi folosite sau dezvoltate pentru a trata aceste tulburări.”, a declarat profesorul K. Luan Phan, unul dintre autorii principali ai studiului