• Cercetătorii spun că descoperirile lor indică faptul că clinicile ar trebui să vizeze evaluarea riscului de suicid la pacienții diagnosticați înainte de vârsta de 65 de ani.
  • Oamenii de știință de la Universitatea Queen Mary din Londra și de la Universitatea din Nottingham au analizat dosarele medicale a aproximativ 594.674 de persoane din 2001 până în 2019.
  • În Regatul Unit, aproximativ 850 000 de persoane trăiesc în prezent cu demență, aceasta fiind principala cauză de deces.

Riscul ca o persoană să își ia viața este de aproape șapte ori mai mare după ce a fost diagnosticată cu demență cu debut tânăr, sugerează un nou studiu. Cercetătorii spun că rezultatele lor indică faptul că clinicile ar trebui să orienteze evaluarea riscului de suicid către pacienții care sunt diagnosticați cu această afecțiune înainte de vârsta de 65 de ani.

Recunoașterea timpurie și un diagnostic precis și la timp al demenței, combinate cu sprijin specializat, sunt factori importanți în reducerea suferinței cauzate de un diagnostic de demență tânără, adaugă ei.
Oamenii de știință de la Universitatea Queen Mary din Londra și de la Universitatea din Nottingham au analizat dosarele medicale a aproximativ 594.674 de persoane din 2001 până în 2019 pentru a determina dacă există o legătură între diagnosticul de demență și riscul de suicid.

Ei au descoperit că aproape 2% dintre pacienții cu diagnostic de demență au murit din cauza sinuciderii.
Potrivit studiului, pacienții prezentau un risc ridicat de sinucidere după un diagnostic de demență dacă aveau sub 65 de ani, în primele trei luni de la diagnostic sau dacă aveau o boală psihiatrică cunoscută.
Studiul a constatat că la pacienții cu vârsta mai mică de 65 de ani și în primele trei luni de la diagnostic, riscul de sinucidere era de 6,69 ori mai mare decât la pacienții fără demență.

Recomandări

CINE VA FI PREȘEDINTE?
SUA LANSEAZĂ ICBM
GÂNDURILE LUI CRISTOIU
SWIFT ÎNDEAMNĂ LA VOT
GÂNDURILE LUI CRISTOIU
AI GRIJĂ DE COPIL

Dr. Charles Marshall, autorul principal, lector clinic principal și neurolog consultant onorific la Institutul Wolfson de Sănătate a Populației de la Queen Mary, a declarat: Îmbunătățirea accesului la un diagnostic de demență este o prioritate importantă în domeniul sănătății. Cu toate acestea, un diagnostic de demență poate fi devastator, iar munca noastră arată că trebuie, de asemenea, să ne asigurăm că serviciile dispun de resursele necesare pentru a oferi un sprijin adecvat după ce este pus un diagnostic”.

În Regatul Unit, aproximativ 850 000 de persoane trăiesc în prezent cu demență, aceasta fiind principala cauză de deces.