• Cercetătorii au urmărit cât de frecvente au fost încercările de pierdere în greutate în funcție de mai multe caracteristici sociodemografice.
  • Studiul a respectat clasificările Organizației Mondiale a Sănătății privind greutatea, așa cum este definită de scorul IMC-Z, utilizat pentru copiii care sunt încă în creștere.
  • Obezitatea infantilă a fost identificată pentru prima dată ca fiind o prioritate guvernamentală în Anglia în 2004.

Cele mai mari creșteri ale încercărilor de pierdere în greutate au fost observate la băieți, la copiii mai mari, la copiii asiatici și la copiii din familii cu venituri mai mici, potrivit studiului publicat astăzi în Archives of Disease in Childhood.

Cercetătorii au examinat date de la peste 34.000 de copii cu vârste cuprinse între 8 și 17 ani care au participat la Health Survey for England (HSE) în perioada 1997-2016. Cu ajutorul acestor date, cercetătorii au urmărit cât de frecvente au fost încercările de pierdere în greutate în funcție de mai multe caracteristici sociodemografice, inclusiv vârsta, sexul, starea de greutate, etnia și venitul gospodăriei.

Obezitatea infantilă a fost identificată pentru prima dată ca fiind o prioritate guvernamentală în Anglia în 2004, iar în 2006, Institutul Național pentru Sănătate și Excelență în Îngrijire (NICE) a publicat primele sale orientări privind prevenirea și tratamentul excesului de greutate la copii, ceea ce a dus la o creștere a comandării de intervenții sau programe de gestionare a greutății la copii.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Melissa Little, dietetician autorizat și doctorandă la Nuffield Department of Primary Care Health Sciences, Universitatea din Oxford, a declarat: În ultimele decenii, în Anglia, s-a înregistrat o creștere constantă a numărului de copii cu exces de greutate sau obezitate în rândul copiilor și tinerilor. Cu toate acestea, nu știm prea multe despre numărul sau caracteristicile acelor copii care ar putea încerca să slăbească. Așadar, pentru acest studiu, am vrut să vedem dacă există tendințe sau schimbări în ceea ce privește prevalența încercărilor de pierdere în greutate în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 17 ani.

Studiul a respectat clasificările Organizației Mondiale a Sănătății privind greutatea, așa cum este definită de scorul IMC-Z, utilizat pentru copiii care sunt încă în creștere, care ia în considerare înălțimea, greutatea, sexul și vârsta.

Dr. Aryati Ahmad, co-autor principal și cercetător de la Nuffield Department of Primary Care Health Sciences, University of Oxford, care în prezent lucrează la Universiti Sultan Zainal Abidin, Malaezia, a declarat: În general, am văzut că numărul copiilor care raportează încercări de pierdere în greutate crește într-un ritm mai rapid decât creșterea excesului de greutate. În mod alarmant, datele au arătat, de asemenea, că o proporție din ce în ce mai mare de copii cu o greutate normală au raportat că au încercat să slăbească. Acest lucru este îngrijorător și sugerează că este nevoie de o mai mare atenție pentru a direcționa în mod corespunzător mesajele de control al greutății.