• O parte a celor incluși în acest studiu au raportat și tulburări cognitive și emoționale, depresie sau chiar anxietate.
  • S-au înregistrat și modificări ale preferințelor alimentare și chiar schimbări la nivelul activității profesionale.
  • Eșantionul a fost de doar 47 de persoane.

Oamenii de știință au descoperit că transplanturile de organe pot avea consecințe neașteptate. 89% din persoanele incluse într-un nou studiu au raportat schimbări de personalitate.

Studiul subliniază că aceste schimbări au loc indiferent de organul primit. S-au înregistrat și modificări ale preferințelor alimentare și chiar schimbări la nivelul activității profesionale. O altă parte a celor incluși în acest studiu au raportat și tulburări cognitive și emoționale, depresie sau chiar anxietate.

Studiul publicat în jurnalul Transplantology și efectuat de o echipă de oameni de știință de la Universitatea din Colorado, a descoperit că majoritatea au raportat și episoade spirituale sau religioase.

Recomandări

TÎLVAR: PATRIOT E INDISPENSABIL PENTRU ROMÂNIA
XI ÎL PRIMEȘTE PE PUTIN ÎN CHINA
INSTINCT DE TURMĂ
BIDEN TRIMITE ARME ÎN ISRAEL
PROTESTE LA MUZEE
TU MERGI LA VOT? 6 DIN 10 TINERI, DA

Eșantionul a fost de doar 47 de persoane. Iar cercetătorii subliniază, de asemenea, în lucrarea lor, că rezultatele s-ar putea să se fi datorat „prejudecăților de selecție rezultate din recrutarea noastră de persoane pentru a participa la un studiu care a declarat în mod explicit că examinează schimbările de personalitate în urma transplanturilor de organe”.

Citește și