- Australienii nu mănâncă suficiente fructe și legume, doar 6,1% dintre adulți și 8,5% dintre copii consumând cantitatea recomandată din ambele.
- Persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani s-au confruntat cu probleme de sănătate mintală sau cu probleme la locul de muncă mult mai mult decât persoanele mai în vârstă.
- Jumătate (48,3%) dintre persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani au experimentat unul sau mai mulți factori de stres în perioada pandemică.
Tinerii au avut parte de mai mulți factori de stres decât australienii mai în vârstă pe parcursul pandemiei COVID-19, potrivit unor noi date. Vineri, Biroul Australian de Statistică a publicat noi cifre din cadrul Sondajului Național de Sănătate, privind factorii de stres, alimentația și alăptarea. Sondajul a colectat informații de la 11.000 familii din întreaga țară între august 2020 și iunie 2021.
Aproape jumătate (48,3%) dintre persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani s-au confruntat cu unul sau mai mulți factori de stres în această perioadă, care au inclus factori precum sănătatea mintală precară, pierderea locului de muncă sau imposibilitatea de a obține un loc de muncă. În comparație, 34,8% dintre persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste au experimentat unul sau mai mulți factori de stres.
Constatările sunt în concordanță cu cercetările anterioare care au arătat că tinerii au înregistrat rate mai mari de stres psihologic și de întrerupere a educației pe durata pandemiei. Separat, australienii nu consumă suficiente fructe și legume, doar 6,1% dintre persoanele cu vârsta peste 18 ani atingând doza zilnică recomandată.
La nivelul populației adulte generale, 43,7% dintre persoane au experimentat unul sau mai mulți factori de stres. Cele mai frecvent raportate au fost sănătatea mintală (12,8%), decesul unui membru al familiei sau al unui prieten apropiat (12,4%) și boli grave (11,3%)
Femeile (45%) au fost mai predispuse decât bărbații (42,2%) să experimenteze cel puțin un factor de stres. Persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani au fost mai predispuse să raporteze ca factori de stres sănătatea mintală (19,2%), imposibilitatea de a obține un loc de muncă (15,7%) și pierderea locului de muncă (13%), în timp ce una din șapte persoane cu vârste de 65 de ani și peste a menționat o boală gravă ca factor de stres.